fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Celeste, Reka i Eaglehaslanded u Festu

Celeste, Reka i Eaglehaslanded u Festu

Srđan Kostić
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Kulturnog, finog, lepo vaspitanog, pametnog, prelepog, genijalnog, nadahnutog, iskrenog, nepipača hleba i pre svega skromnog Moto: Slušaj majku i hardkor.

CelesteU organizaciji Destroy Babylon Booking agencije, Francuski Celeste, ruska Reka i ex-YU/SSSR, kako se deklarišu, Eaglehaslanded nastupiće na Dark Frequencies u zemnuskom klubu Fest u sredu 23. jula.

Svirka je prvobitno trebalo da se održi u INEXu, ali je pomerena u Fest zbog organizacijskih i finansijskih razloga.

Celeste je nastao 2005 u Lionu od strane bivših članova Mihai Edrisch, a sviraju mešavinu sladža, blek metala i skrimoa. Karakterišu ih sjajni nastupi, pa treba ugrabiti svaku priliku da ih vidite uživo.

Reka je nastala 2007. godine, a karakterišu ih post-rok, skrimo, sladž i ambijentalni momenti sa prvog, kao i zaokret ka post-metalu s drugog albuma.

Eaglehaslanded svira skrimo muziku,posle dve godine punih nastupa i turneja izdali su jedan demo i dva albuma plus limitiran broj kaseta sa 8bit simfonijama.

Svirka počinje u 20 časova, ulaz je 250 dinara, dok organizatori najavljuju vegansku hranu koja će se plaćati donacijama.