-

Cat Power prvi put u Srbiji

Cat Power
Cat Power

Chan Marshall, poznatija u svetu pod imenom Cat Power, nastupiće 11. septembra po prvi put u Srbiji i to u beogradskom Domu omladine. Ovo je njen drugi nastup u regionu, pored već najavljenog u Zagrebu, na ovogodišnjoj turneji.

Ova harizmatična kantautorka je u poslednjih dvadesetak godina postala stub amerikane, kombinujući folk, bluz pa čak i pank sa emotivnim i veoma iskrenim tekstovima. Već sa njenim trećim albumom „What Would the Community Think“ i prelaskom u Matador records karijera joj prelazi na svetski nivo, da bi sledeći „Moon Pix“ pobrao sjajne kritike širom sveta i definitivno je najzaslužniji za njen sada već kultni status. Pored jake izdavačke kuće za njen početni uspeh je zaslužan i Steve Shelley, bubnjar benda Sonic Youth, sa kojim je često sarađivala i koji je producirao njene prve albume.

Takođe, Cat Power je sarađivala i sa mnogim velikanima kao što su Eddie Vedder, Beck, Dave Grohl, Faithless i mnogi drugi. Pored muzike, Chan Marshall je jako uspešna i na drugim poljima. Bila je model Marcu Jacobsu i Karlu Lagerfeldu, njen glas se mogao čuti u mnogim reklamama, imala je par manjih uloga u filmovima, a  poznata je i po svom humanitarnom radu.

Ograničen broj karata može se kupiti putem mreže Eventim po ceni od 1000 dinara, dok će redovna cena u pretprodaji biti 1200 dinara.