-

NaslovnaVestiNajave koncerataCartographs i Crownest sviraju u Vranju

Cartographs i Crownest sviraju u Vranju

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Cartographs
Cartographs

U Vranje dolaze Cartographs iz Danske i Crownest iz Švedske koji su trenutno na turneji sa Being As An Ocean i pored Vranja će u regionu nastupiti samo u Mariboru, Sarajevu i Beogradu. Svirku koja će se održati u okviru Factory festa 9. jula otvoriće dobro poznati vranjski sastav Dawn of CreationMadara iz Kumanova.

Danski Cartographs sviraju melodic hardcore i dolaze nam iz Kopenhagena. Zvanično su osnovani u februaru 2014. Nedugo nakon osnivanja snimaju i prvi EP pod nazivom “Safe Travels”.

Crownest je švedski bend i sviraju siroviji metalcore. Odlikuju ih veoma energični nastupi. Imaju debi EP pod nazivom “Abandon All” I ubrzo nakon njega snimaju i “Nothing is under control”.

Madara nam dolazi iz Kumanova. Gruv metal bend po uzoru na Lamb Of God obeležava svoju prvu svirku u Vranju.

Dawn Of Creation je osnovan krajem 2011. Godine u Vranju. Vranjancima su dobro poznati po beskompromisnoj svirci modernog zvuka baziranog na groove i death metalu. Ova trojka je svoj poslednji nastup u Vranju zabeležila na Factory Festu u februaru gde su promovisali svoj poslednji EP pod nazivom “Masquerade Poetry”.

Ulaznice po ceni od 180 dinara mogu se kupiti na dan koncerta na ulazu u OKCE.