-

NaslovnaVestiNajave koncerataCardinal Point zajedno sa Northern Revivial i Southern District u Vranju

Cardinal Point zajedno sa Northern Revivial i Southern District u Vranju

Renimirani vranjski southern/heavy rock sastav Cardinal Point posle dve godine nastupiće u svom gradu 15. aprila u Omladisnkom kulturnom centru.

Koncert je zamišljen kao završnica godinu dana turneje sastavljena iz dva dela na kojoj su promovisali svoj album i spot. Pored njih vranjsku publiku osvajaće novosadski Northern Revivial i mlađi vranjski sastav Southern District. 

Kao što je već svima odavno poznato, svirke I koncerti u Srbiji imaju pravog smisla preko vikenda, tako da je I ova tzv. “vikend turneja” Kardinalaca sadržala preko 40 nastupa širom Srbije, Bugarske i Makedonije, uglavnom po klubovima, ali I festivalima, od kojih kao najidealniju priliku za promociju izdvajaju EXIT festival. Debitantski album ovog sastava, pod nazivom Spit On Trust And Reliance objavljen je 2015. godine za Nocturne Media. Proglašen je najboljim debi albumom 2015. godine u regionu, a našao se i među 40 najboljih na regionalnoj listi.

Koncert će biti tematski nastrojen po pitanju žanra muzike, tako da će southern style odjekivati južnom prugom, zbog čega I dešavanje nosi naslov “The South Will Rise”. Kao gosti na ovom koncertu u Vranju nastupiće novosadski bend Northern Revivial i takođe mlađi vranjski sastav Southern District.

Northern Revivial je bend koji postoji od 2012. i iza sebe ima pozamašan broj svirki. 2015. godine su izdali EP Mouth Full of Dirt za izdavačku kuću Miner Records, a 2017. za Nocturne Media svoj prvi album Life Survival Tips i u jeku su njegove promocije. Tako da je ovo za njih idealna prilika da se po prvi put predstave na krajnjem jugu Srbije.

Mladi bend Southern District, takodje povučen južnjačkim zvukom, imali su prilike da se predstave javnosti u Vranju, Leskovcu i Nišu. Mlad, ali perspektivan bend, kome na manjka talenta u muzičkom i stvaralačkom smislu. Već imaju svojih 10 pesama i na leto planiraju svoje lagano i uspešno lansiranje u publicitet sa EP izdanjem ili demo albumom, kako kaže njihov frontmen Lazar Radulović.

Ograničeni broj karata u pretprodaji i može se nabaviti u vranjskim kafićima The Shamrock i The Riff po ceni od 200 dinara dok će karta na ulazu stajati 250 dinara.