fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Capital Cities donose "Safe & Sound“ na EXIT festival

Capital Cities donose “Safe & Sound“ na EXIT festival

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Capital CitiesBogatom programu ovogodišnje Exit Avanture pridružiće se kalifornijski hitmejkeri Capital Cities koji će nastupiti u završnoj noći proslave ovogodišnjeg 15. rođendana Exit festivala, u nedelju 12. jula, praćeni vatrometom i fanfarama svetskog megahita “Safe & Sound“.

Uz stotine miliona YouTube pregleda i jednom od najviše strimovanih pesama u protekle tri godine, popularni “kapitalci“ dolaze na Balkan u okviru velike turneje kojom promovišu, po mišljenju kritike jedan od najboljih pop albuma u prethodnih nekoliko godina, “In a Tidal Wave of a Mystery“, koji je osvojio sve najvažnije svetske top liste.

Capital Cities su tandem iz Los Anđelesa koji čine Ryan Merchant i Sebu Simonian, nekadašnji autori muzike za džinglove, koji su odlučili da talenat upotrebe za pisanje kvalitetnog autorskog i veoma modernog indie pop zvuka. Planetarni hit “Safe & Sound“ još 2011. godine osvojio je prvo mesto američke top liste, ali tek 2013. sa svetskim izdanjem ovog singla i albuma, Capital Cities preuzimaju radijske i televizijske stanice od istoka do zapada. Spot za ovu pesmu bila je treća sreća, odnosno treća po redu verzija, ali je ona donela i Grammy nominaciju i MTV nagradu za najbolji video te godine. Pored 200 miliona YouTube pregleda i čak nekoliko obrada, “Safe & Sound“ je i jedna od najtraženijih pesama svih vremena na servisu Shazam, a njenim stopama krenule su i pesme “Kangaroo Court“ i “One Minute More“.

Dnevne ulaznice za Exit samo u utorak 12. maja, najbrže očekuje poklon cena

Najbrži fanovi Exit festivala u utorak 12. maja od 12 časova imaće jedinstvenu priliku da nabave dnevne ulaznice po poklon ceni od samo 1.990 dinara. Exit časti najvernije fanove za 15. rođendan, a količine su veoma ograničene i dostupne na blagajni Gigstixa u Pariskom magazinu u Novom Sadu i u knjižari Vulkan u beogradskom šoping centru Ušće. Iako se približava rasprodaji, još uvek je u toku i od strane fanova omiljena akcija “4+1“. Četvoročlano društvo koje zajedno kupi ulaznice za Exit, Sea Dance ili celu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće na poklon. Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop, i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta www.gigstix.com.  Na sajtu www.exittrip.org, mogu se naći paketi koji sadrže i smeštaj, a festivalsko letovanje od 7. do 20. jula u okviru Exit Avanture, počinje već od 99 evra.