Calibro 35 početkom novembra u Beogradu

calibro_35Italijanski bend Calibro 35 imaće priliku da očara beogradsku publiku u subotu 5. novembra u KC Gradu.

Italijanski producent Tommaso Colliva u leto 2007. okuplja ekipu zapaženih studijskih muzičara vođen idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova 60-tih i 70-tih. Jam session koji je trajao skoro neprekidno puna dva dana u “Omnia B” studiju u Milanu rezultirao je velikim brojem obrada kao i autorskih kompozicija, a producent i idejni tvorac benda bio je siguran da je to ono za čim je tragao par godina unazad. Sasvim prirodan miks više žanrova (funk, jazz, rock, prog-rock), istančan osećaj za improvizacije i savršeno slaganje muzičara potvrdili su da je bend spreman za izlazak iz studija, što je bio samo početak. Svirali su kao predgrupa na koncertu Musea još 2010. godine.

Godine 2013. izdali su “Traditori di tutti”, ploču posle koje su se za ove momke otvorila mnoga vrata, a najpre vrata bitnijih zapadnoevropskih klubova kojima su Calibro 35 protutnjali tokom turneje kao nastavku promocije albuma rasprodavši dvorane u metropolama kao što su: London, Berlin, Madrid, Pariz, Rim. Prošle godine izlazi peta ploča “S.P.A.C.E.” koju su snimili u legendarnom londonskom studiju Toe Rag (“savršeni fank soundtrack za naučno-fantastični film koji bi režirao Serđo Leone”), a nedavno i živi album “CLBR35 Live From S.P.A.C.E.”.

Calibro 35 su jedan od najuvežbanijih bendova na svetu kada je koncert u pitanju, a karte za njihov koncert u beogradu su već u pretprodaji (Pab Brod, Žila shop, Chillton i Gradstor) po ceni od 1000 dinara. Od utorka 1. novembra cena će iznositi 1200, a na dan koncerta 1500 dinara. Kao gosti Calibro 35 nastupiće beogradski sastav Metak za zlikovca.

Koncert organizuje koncertna agencija Bad Music For Bad People.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde