-

Calexico na leto u Rijeci

Calexico

U ponedeljak 13. avgusta u Rijeku stiže čuveni tex-mex sastav Calexico u sklopu promocije svog aktuelnog studijskog izdanja „The Thread That Keeps Us“.

Sastav Calexico oformljen je 1996. godine, a u dosadašnjoj karijeri objavili su devet albuma, a najrecentniji „The Thread That Keeps Us“ krajem januara ove godine za City Slang etiketu.

U procesu stvaranja albuma, pevač i gitarista Joey Burns i bubnjar John Convertino pronašli su posebnu kuću u neobičnom okruženju na obali severne Kalifornije koju su adaptirali u studio. Sagrađena je od ostataka drva i ruševina iz brodogradilišta, zbog čega je bend živopisno proziva The Phantom Ship, što joj uistinu i odgovara, jer je reč o grandioznoj kući na samom rubu sveta koja pruža neopisiv pogled i odiše filmskom atmosferom. Savršeno za snimanje novog albuma i uživanje u njegovoj kreaciji. Kao takvo mesto, Kalifornija je imala snažan učinak na snimanje albuma. Država snova za neke, noćna mora za druge, ta njena beskonačna dualnost ogleda se u novoj muzici Calexica, otkrivajući novi smer i naglasak.

Calexico su Joey Burns, John Convertino, Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz i Scott Colberg.

Ulaznice za jedini nastup u Hrvatskoj kreću od petka 9.3. i to early bird do 15.4. po ceni od 125,00kn, od 16.4. cena se penje na 160,00kn a na sam dan koncerta za karte će biti potrebno izdvojiti 200,00kn.

Najnovije vesti

Izdvajamo