-

NaslovnaVestiNajave koncerataBy-Pass, Stone Slipper i Danga ove subote u Jazz Baru

By-Pass, Stone Slipper i Danga ove subote u Jazz Baru

Alternativni bendovi BY-PASS iz Pančeva, Stone Slipper iz Kragujevca i Danga iz Beograda nastupiće u subotu,11. maja, u beogradskom klubu Jazz Bar Centar (Knez Mihailova 6).

BY-PASS je pančevački bend poznat po nastupima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na početku karijere stilski je bio pod uticajem Progressive Rock, Metal, Stoner Rock i Grunge-a, da bi se vremenom oblikovao u nešto što je po definiciji najbliže kombinaciji Atmospheric Rock, New Prog i Alternative Metal podžanrova. Baogradska publika će biti provedena kroz opus pesama sa dva izdanja Psychoactive i Pustinjom, a imaće priliku i da čuje nekoliko novih, do sada nikada izvođenih pesama.

Mladi alternativni rok bend iz Kragujevca Stone Slipper oformljen je početkom 2016. godine i čine ga Aleksa Radenković (vokal i gitara), Mladen Mirčić (bubnjevi) i Dimitrije Filipović (bas gitara). Bend je ranije radio obrade, dok sad svira autorske pesme od kojih se za sad 2 mogu slušati online. Iza sebe imaju oko 20 nastupa, izmedju ostalog nastup na Megafonu 2018. godine i učešće na RTS Bunt Rok festivalu 2019. godine.

Danga je bend koji stvara muziku pod jakim uticajem Sjetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi…). Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi. To može biti marka odeće koju neko nosi, knjige koje čita, fakultet koji je izabarao da studira, muzika koju sluša i deli sa drugima.

Cena karte na ulazu iznosiće 300 dinara.