-

Naslovna Vesti Najave koncerata Burning Circle predgrupa Blind Guardianu

Burning Circle predgrupa Blind Guardianu

Srđan Kostić
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Kulturnog, finog, lepo vaspitanog, pametnog, prelepog, genijalnog, nadahnutog, iskrenog, nepipača hleba i pre svega skromnog Moto: Slušaj majku i hardkor.

burning_circleLegendarni nemački sastav Blind Guardian gostuje u Beogradu 19. maja u BelExpoCentru, a čast da otvori koncert pripašće mladom i talentovanom bendu iz Rume Burning Circle.

Burning Circle je formiran 2006 godine, nakon više nastupa u matičnoj zemlji 2012. godine izdaju svoj album prvenac “Ruins of Mankind” pod etiketom srpsko/švajcarske izdavačke kuće Miner Recordings. Album je dobro prihvaćen od strane publike i kritike kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Nakon objavljivanja albuma sastav iz Rume postaje primećen u muzičkim krugovima širom Evrope i kao rezultat njihove kreativnosti dolaze nastupi na festivalima PPM u Belgiji, Underwall u Zadru i Exit festivalu u Novom Sadu. Burning Circle trenutno snima EP “Aral Sea” čiji izlazak je planiran za maj tekuće godine.

Blind Guardian u okviru svoje evropske turneje na gostovanju u Beogradu promoviše svoje deseto izdanje “Beyond the Red Mirror”, koji je Balkanrock nedavno recenzirao.

Cena karte za ovaj događaj je 2.800 dinara i može se nabaviti preko DD Ticket shop-a u Strahinjića Bana 22 kao i u svim Win Win radnjama širom Srbije. Online kupovina www.ddtickets.rs.