-

NaslovnaVestiNajave koncerataBuč Kesidi početkom decembra u Nišu

Buč Kesidi početkom decembra u Nišu

Buč Kesidi Arsenal KragujevacPančevački dvojac Buč Kesidi nastupiće 6. decembra u klubu Feedback u Nišu, a kao predgrupa pridružiće im se gotik post-punk bend Sitzpinker iz Beograda.

Buč Kesidi je elektro disko indie dvojac iz Pančeva koje čine gitarista Luka Racić i bubnjar
Zoran Zarubica. Sa radom počinju 2013. dok 2015. izbacuju prvi singl i spot „Jaa (imam plaan)“ a zatim naredne godine izbacuju EP ˝Španska serija˝ kao i debi album „Posesivno-ospulsivni hospul„. Godine 2018. izbacuju singl ˝Nema ljubavi u klub˝,koji postaje veliki hit,  a 2019. izbacuju˝Đuskanje ne pomaže˝ i ˝TIHO˝ kojima najavljuju novi album koji nam stiže 21. novembra . Bend postiže veliki uspeh koji su pokazali na festivalima poput Exit-a i Beer Fest-a.

Sitzpinker beogradski trio koji čine vokal Dunja Mijačić, basista Pavle Trifunović i bubnjar
Danilo Ilić i deklarišu se grandž indie rok bend. Postoje od 2017. godine a već početkom 2018. godine izbacuju prva tri singla, a u julu iste godine i debi EP ˝Podlo poštovanje˝. Iza sebe imaju nastupe na Arsenal Festu, Beer Festu kao i na novosadskom Festivalu uličnih svirača.

Žurka počine u 23 časova, a ulaznice možete uzeki u pretprodaji u Vintage Shop (Davidova 9) Galileo Turs (Nikole Pašića 35) po ceni od 400 rsd. kao i na ulazu po ceni od 500 rsd.

20

Najnovije vesti

Izdvajamo