-

Buč Kesidi maja u Nišu

Novi Sad Petrovaradin Buč Kesidi Exit Festival fotografije slike galerija

Pančevački sastav Buč Kesidi održaće veliki samostalni koncert u Nišu u subotu, 21. maja  u Dvorištu Univerziteta (Banovina), od 21h. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Tickets.rs i Gigstix po ceni od 1.000 dinara, dok će neposredno pre koncerta cena karte biti 1.200 dinara.

Ulaznice se u Nišu mogu kupiti na sledećim prodajnim mestima: Knjižare Vulkan (Vizantijski bulevar 1 – Roda centar, Obrenovićeva 42 – SC Forum, Bulevar Nemanjića 11b – Delta Planet), Knjižare Delfi (Obrenovićeva 3 i TC Stop Shop – Niš, Bulevar Medijana 21g), Knjižara Indigo (Obrenoviceva 39), Big Star Travel (Cara Dušana 84a) i OMV pumpe (Dimitrija Tucovića bb, Bulevar 12. februara bb, Bulevar Vizantije bb).

Ovo će ujedno biti prvi nastup benda nakon dva unapred rasprodata koncerta u Nišu 2019. godine, kada su nastupili u klubu Feedback. Buč Kesidi trenutno radi na novom albumu i neke od novih pesama publika će imati prilike da čuje uživo u Nišu.

Buč Kesidi je, kako sami kažu, „levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo“ iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspeha benda vezuje se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album „Posesivno-ospulsivni hospul“.
Dve godine nakon toga, 2018. počinju da rade na novom albumu, na kom isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintisajzera i semplova. Krajem 2018. godine izlazi singl „Nema ljubavi u klubu“, koji vrlo brzo postaje veliki hit. Upravo ta numera je bila prelomna tačka u karijeri benda.

Tokom 2019. godine objavili su još tri singla i spota – „Đuskanje ne pomaže“, „TIHO“ i „Subota“, da bi krajem godine izašao i album „Euforija“.
Do sada su osvojili: GODUM nagraua za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards – Alternativna pop numera godine (za „Nema ljubavi u klubu“), ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma (za singl „Nedelja ujutru“), Adria Muzzik Video Awards – Najbolji video (za spot za pesmu „TIHO“).

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma „Euforija“. Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodata je za nekoliko dana. Bend je prošle godine nastupio na gotovo svim najbitnijim domaćim festivalima a kruna sezone su svakako koncert kod Pobednika u Beogradu i pet uzastopnih rasprodatih koncerata u Zagrebu. Bend je prošle godine publici predstavio i film Euforija uživo koji je prikazan u bioskopima širom regiona.

Najnovije vesti

Izdvajamo