-

Bruce Dickinson stiže u Sarajevo sa Zagrebačkom filharmonijom

Iron Maiden Legacy Of The Beast World Tour Štark arena Beograd fotografije galerija

Frontmen kultnog britanskog metal benda Iron Maiden i svjetski poznati muzičar Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom će za sarajevsku publiku 22. marta 2023. godine u dvorani “Mirza Delibašić” izvesti Deep Purpleov repertoar Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra.

Uz frontmena Iron Maidena Brucea Dickinsona na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 muzičara Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

Kao što obožavatelji već vjerojatno znaju, „Concerto for Group and Orchestra“ live je album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock muzike s punim orkestrom.

Osim u Sarajevu u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 24.marta u Zagrebu u dvorani Dražen Petrović i 25.marta u Cankarjevom domu u Ljubljani. Spomenuta tri koncerte organizira tvrtka „Music time“ iz Zagreba, na čelu s producentom Tomislavom Kašljevićem. a karte će uskoro biti dostupne u sistemu Kupikartu.ba. Prvih 500 ulaznica prodaju se po early bird cijenama.

Najnovije vesti

Izdvajamo