-

British Lion u ljubljanskom klubu Cvetličarna

British Lion
British Lion

Večer uoči ljubljanskog koncerta Iron Maidena, koji je najavljen za 28. svibnja u Stožicama i rasprodan u samo dva dana, održat će se koncert britanskog hard rock i heavy metal benda British Lion čiji je začetnik basist Iron Maidena – Steve Harris.

British Lion će nastupiti 27. svibnja u ljubljanskom klubu Cvetličarna, i tako otvoriti svoju ljetnu europsku turneju 2023. Kao predrupa nastupiti će Dark Tribe.

Steve Harris, inače naviknut na najveće svjetske pozornice kao basist Iron Maidena, osnovao je British Lion iz želje da nastupa u manjim koncertnim prostorima. Isto tako u British Lionu Harris ima više slobode za eksperimente s različitim bas linijama, a pjesme više naginju hard rock žanru nego metalu. Uz njega u bendu su pjevač Richard Taylor, gitaristi David Hawkins i Grahame Leslie te bubnjar Simon Dawson.

Harris je upoznao Leslieja ranih 90ih nakon što mu je Leslie poslao svoje demo snimke, a nekoliko je godina Harris bio mentor i njemu i Tayloru u njihovim karijerama. Ubrzo ih je, međutim, odlučio uključiti u svoj projekt British Lion. Njihovi nastupi vremenski su usklađeni s nastupima Iron Maidena, upravo zbog Harrisove želje da nastupa u manjim klubovima i tako na neki način ponovno proživi prve godine karijere s Iron Maidenom.

Album „British Lion“ iz 2012. Harris je izdao kao solo projekt s gostujućim glazbenicima, ali je projekt ubrzo prerastao u istoimeni bend za koji Harris, Taylor i Hawkins pišu pjesme. U siječnju 2020. objavili su svoj drugi album „Burning“, no njihove koncertne planove za promociju navedenog albuma 2021. godine prekinula je pandemija covida-19.

Na ljetoj turneji koja kreće u Ljubljani 27. svibnja, British Lion će održati 15 koncerata u Velikoj Britaniji i Europi, uključujući i nastupe na festivalima Hellfest i Sweden Rock.

Ulaznice za koncert već su u prodaji putem Eventim sistema te na svim službenim prodajnim mjestima, a cijena ulaznice je 26,5 EUR.

Najnovije vesti

Izdvajamo