-

NaslovnaVestiNajave koncerataBorghesia dolazi u Novi Sad

Borghesia dolazi u Novi Sad

Borghesia Elektropionir BeogradU petak, 29. novembra u novosadskom MKC Petefi Šandor koncert će održati Borghesia, jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije.

Ljubljanski sastav Borghesia smatra se začetnikom EBM i elektornskog dark rok zvuka na ovim prostorima, odnosno bendom koji je kako mnogi kažu išao daleko ispred svog vremena. Oformljeni još 1982. svojom pojavom izazvali su brojne rekacije javnosti ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Prikačena im je etiketa jugoslovenskog D.A.F-a. U
periodu 1988-1991. imali su nekoliko velikih, veoma uspešnih evropskih turneja, kada su prestižni muzički magazini (NME, Melody Maker i brojni drugi) pisali hvalospeve o njima.

Polovinom 90ih prestaju sa radom da bi se ponovo vratili na scenu 2009. godine i svima ponovo priredili veliko iznenađenje kročivši na binu kao full-bend. Osveživši svoj stil mnogim novim motivima, inovativnim idejama koje će verovatno (kao što smo i navikli u vezi ovog benda) biti shvaćeni u nekoj daljoj budućnosti, Borghesia konačno stiže u Novi Sad da u skupu promocije svog novog albuma „Proti Kapitulaciji“ održi svoj nastup pred brojnim fanovima.

Ulaznice u prodaji od petka 4. oktobra u: Mungos šopu kao i putem Gigstix
prodajne mreže:
600 din. – akcija do kraja oktobra
800 din. – od 01. novembra do 28. novembra
1000 din. – na dan koncerta