-

NaslovnaVestiNajave koncerataBorder Rock - novi festival u Kladovu

Border Rock – novi festival u Kladovu

Udruženje građana “Metronom” i jedinica lokalne samouprave Kladovo ove godine organizovaće za sve ljubitelje dobrog rokenrol zvuka svojevrsni program – četvorodnevni festival pod imenom Border Rock.

U periodu od 15. do 18. juna 2017. godine, Kladovo će ponovo biti u znaku rokenrola i popularne kulture, jer će Border Rock svim zainteresovanim ljudima ponuditi:
– strip, origami i likovne radionice u popodnevnim terminima u klubu “Fusion” u Domu omladine
– popodnevni koktel matine u duhu 50-tih i 60-tih godina u kafe baru “Don Pepe” u gradskoj čaršiji
– likovnu izložbu koju će postaviti 4 akademska slikara u Domu kulture Kladovo
– celodnevni DJ program na gradskoj plaži
– koncertni program u bašti restorana “Jezero” u večernjim terminima

Koncertni program će obuhvatiti nastupe 6 američkih i isto toliko domaćih bendova i to će biti jedinstvena prilika da ljudi iz mesta koja su udaljenija od prestonice vide ovakvu postavku, jer pojedini bendovi nikada nisu nastupali ni na Balkanu, a većina od njih će svoje nastupe imati samo u Kladovu i Beogradu. Takođe, neki od ovih bendova traju preko 20 godina i predstavljaju koncertne poslastice alternativnog rokenrola svuda u svetu. Po danima, program stranih izvođača izgleda ovako:
– četvrtak, 15. jun: Slim Cessna’s Auto Club (Denver) i Scott H. Biram (Austin)
– petak, 16. jun: Death Valley Girls (Los Angeles) i The Shivas (Portland)
– subota, 17. jun: James Leg (Chattanooga)
– nedelja, 18. jun: Legendary Shack Shakers (Murray)

Njima će društvo na sceni praviti domaći sastavi, koji, uslovno rečeno, dolaze iz dva miljea Predstavnici provincijske Srbije, poput Good Ol’ Bastards iz Knjaževca ili Blues Rezervata iz Kruševca, proverene zvezde domaće scene: Električni orgazam, koji će svirati u subotu i Zemlja gruva, čiji nastup možete videti u nedelju. Ovo nije konačan spisak domaćih izvođača, jer se neke stvari još uvek čuvaju u tajnosti…

Opširnije informacije o bendovima, naručivanju ulaznica, privatnom smeštaju u Kladovu i okolini i slične korisne podatke možete naći na zvaničnom sajtu festivala.