fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Bolesna Štenad, Irvas i Navy ne obećava sviraju u Festu

Bolesna Štenad, Irvas i Navy ne obećava sviraju u Festu

Beogradski punk bend Bolesna štenad nastupiće u petak, 8. decembra, u zemunskom klubu Fest. Sa njima će binu ovog puta deliti bendovi Irvas i Navy ne obećava.

Bolesna štenad je bend koji postoji više od pola decenije, a sebe nazivaju jednim od vizuelno najružnijih bendova u regionu. Bend je neuobičajen u svakom smislu, pa i kada je reč o biografiji – nemaju je! U svoja predstavljanja neretko ubacuju izmišljene i krajnje satirične citate, među kojima je i “citat” jednog od državnika iz regiona: “Odlikuje ih nevjerovatan broj fizičkih mana i duševnih bolesti te žive u stalnom strahu da ne završe u nekom cirkusu, a sve se to naravno odražava i na njihovo stvaralaštvo. To je nekakav pokušaj nekakve umjetnosti, ne znam ni ja kako bih to nazvao… bože me… da nema riječi da opišem koliko je to odvratno…” (Filip Vujanović o Bolesnoj Štenadi u listu Slobodna Dalmacija 23.08.2017)

Pored Štenadi sviraće bendovi Irvas i Navy ne obećava. Oni „nisu baš toliko vizuelno ružni, ali zato užasno strašno sviraju!“ Zemunski grunge rock bend Irvas, oformljen je u novembru 2015. godine, a nakon samo mesec dana postojanja je snimio EP pod nazivom Made Of Light. Sastav Navy ne obećava, koji nazivaju novim produktom BIGZ kuhinje, osnovan je 2016 godine. Do sada su objavili jedan singl spot, za pesmu “Novi kult”.

Početak koncerta je zakazan za 22h, a ulaznice možete kupiti u klubu, po ceni od 400 dinara.