-

Bogat novogodišnji program u Novom Sadu

Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, Novi Sad, za dolazak 2018. godine prvi put organizuje režirani doček na čak četiri mesta u gradu. U pripremi je bogat muzički pogram za sve Novosađane, domaće i strane goste.

Poznati su i učesnici koji će nastupati na koncertima i žurkama širom grada. Nastupe su potvrdili Plavi orkestar, S.A.R.S i Darko Rundek, i to na Trgu slobode, i Kreša BengalkaJohn Acquaviva i drugi u Studiju M.

Pored najavljenih nastupa, poznat je i program koji će se 31. decembra odigrati na preostale dve lokacije – na Trgu republike i u Dunavskom parku.

Na Trgu republike 31. decembra program kreće u podne nastupima The Gift-a, JeuNS-a, Čičinih čvoraka i mnogih drugih, dok je program u Dunavskom parku rezervisan za mališane, te će ih tamo očekivati brojni sadržaji, nastup dečjeg hora, plesnih i dramskih studija.

Program za najmlađe će, u 11h, otvoriti plesni studio „Dance revolution“ sa koreografijama i kostimima inspirisanim bajkama, i decom u glavnim „ulogama“. Posebno iznenađenje za mališane biće dolazak Deda Mraza koji će se obratiti deci, a zatim će uslediti crtanje po specijalno napravljenoj statui i mnoga druga iznenađenja.

Trg republike je poznat kao popularno mesto za doček nove godine, a ovogodišnji program uključuje svirke i nastupe muzičara različitih žanrova, te će se za svaki ukus naći po nešto. Posle zagrevanja uz britanski rokenrol zvuk The Gift-a, pozitivne vibracije afro popa JeuNS-a, i specijalnog jazz/experimental zvuka Čičinih Čvoraka, okupljeni će imati priliku da čuju i Resident DJ Dirty-a i najprepoznatljivije šlagere, kao i Resident bend Street meat, koji na gitari i violončelu obrađuju hitove klasične muzike i domaćeg roka.

Nakon ovog dnevnog programa, na glavnom novosadskom trgu, nastupiće muzičke zvezde Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok će u Studiju M biti organizovana velika žurka za ljubitelje tehno i rep muzike.

U Studiju će nastupiti više od 10 domaćih, regionalnih i inostranih izvođača, kao što su italijanski DJ John Acquaviva, hrvatski reper Krešo Bengalka, jedan od omiljenih beogradskih DJ-eva Kristijan Molnar, kao i Yeah Left, Rasheed, Aleksandra Duende i drugi. Obzirom na ograničen kapacitet koncertne sale Studio M, jedino će se taj deo programa naplaćivati. Ulaznice i informacije o ceni, izvođačima i mestima kupovine, možete videti na linku sa sajta Gigs Tix-a, gde je dostupna i online prodaja karata.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo