-

BOA II u Tvornici kulture promovirat će novi album i izvesti svoje najveće hitove

BOA II (Doringo Photography)
foto: Doringo Photography

Zagrebačka grupa BOA II na krilima novog albuma “Sinovi i kćeri“, ali i starih poznatih hitova koji su obilježili nekoliko desetljeća regionalne glazbe, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 13. listopada 2023. godine.

Mladen Puljiz osnovao je u sedamdesetima bend BOA s prijateljem Slavkom Remenarićem pod utjecajem art rocka i funka, a svojim je jedinstvenim zvukom i stilom grupa privukla brojne obožavatelje. Nakon što se bend 2017. godine službeno razišao, Mladen je osnovao grupu BOA II te okupio novi sastav.

Bend je u ožujku objavio svoj drugi studijski album, “Sinovi i kćeri“, na kojemu su aranžmane za većinu pjesama napravili Mladen Puljiz i Luka Banić (gitare, klavijature). Uz Mladena i Luku, članovi su benda Elvis Sršen Noa na klavijaturama, Branko Štrbić na basu, Frano Putica na bubnjevima te Martina Banić Petrlić i Antea Žure kao prateći vokali. Prvi je album “BOA II“ objavljen 2018. godine, a to izdanje okuplja pjesme koje su obilježile dotadašnju karijeru benda BOA.

Produktivnost i kreativnost benda tijekom desetljeća manifestirane su albumima “Boa“ (1981), “Ritam strasti“(1982), “Govor tijela“ (1983), “Prvi val“ (1990), ‘’81-92“(1992), “Kraj djetinjstva“ (1994), “Dnevnik putovanja, skice ostanka“ (2006), “VII“ (2012), “Indigo“ (2013), “Dok glazba traje“ (2016). Posljednje je izdanje “Boa – Tvornica kulture Live 25.3.2017.“ objavljeno u obliku Blu-Raya povodom 30 godina od objavljivanja prva dva albuma benda. Uz to, opus benda BOA obilježile su i brojne suradnje s cijenjenim glazbenicima poput Josipe Lisac, Vanne, Dine Dvornika, Massima i Remi, a 1990. godine nastupili su i kao predgrupa legendarnom Davidu Bowieju pred čak 50 tisuća gledatelja.

Uz promociju albuma “Sinovi i kćeri“, BOA II u listopadu će zagrebačku publiku vratiti u prošlost te u Tvornici kulture izvesti svoje neponovljive i nezaboravne hitove kao što su “Tako lijepa“, “Milion“, “Govor tijela“, “Stup od soli“, “Za vezu je potrebno dvoje“, “Svi tvoji poljupci“ ili “Ostani“.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 16 eura.

Najnovije vesti

Izdvajamo