-

Bliži se 19. Novosadski džez festival

Jedan od kulturnih simbola Novog Sada, Novosadski džez festival, održaće se po 19. put od 15. do 18. novembra. Mesto dešavanja biće dve lokacije: Novosadsko pozorište i Srpsko narodno pozorište.
Svojevrsnu uvertiru na tri lokacije napraviće novosadski sastavi, dok će 15. novembra u sklopu glavnog programa u Novosadskom pozorištu nastupiti muzičari iz Pečuja, nekadašnje Evropske prestonice kulture (2010), Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture (2019) i Sankt Peltena, austrijskog grada-kandidata za titulu prestonice (2024).

Kao poklon ljubiteljima džeza, Fondacija „Novi Sad 2021 EPK“ i Kulturni centar Novog Sada organizuju predfestivalske aktivnosti koje se odnose na sjajne nastupe novosadskih sastava na tri lokacije od 11. do 14. novembra.

Prve večeri u 21 sat na Petrovaradinskoj tvrđavi u Galeriji I.T.D. nastupiće „Hako trio“, 12. novembra u 21 sat na brodu „Cepelin“ predstaviće se „Milena Jančurić group“, dok će 14. novembra u 21 sat u Gradskoj pivnici binu preuzeti „Čičkovi čvorci“.

Početak glavnog programa Novosadskog džez festivala u Novosadskom pozorištu obeležiće gosti iz Evropskih prestonica kulture: „Trio afium“ iz Pečuja, „Karageogiev quartet“ iz Plovdiva i „Grossmutterchen hatz & klok“ iz Sankt Peltena.

Saradnja Fondacije „Novi Sad 2021“ i Kulturnog centra Novog Sada ogleda se u edukativno-afirmativnom pristupu, internacionalizaciji i promociji mladih novosadskih muzičara i njihovih kolega iz drugih Evropskih prestonica kulture. Ovo je ujedno i način da se istakne neophodnost i važnost saradnje Fondacije s institucijama kulture i doprinos u podizanju kapaciteta tih institucija kroz programsko osnaživanje i izgrađivanje publike.

Kako je navedeno, ovakav pristup u rešavanju nedostataka na kulturno-umetničkoj sceni Novog Sada jeste pravac u kom Fondacija želi da deluje i u budućnosti. Planovi su usmereni na stvaranje prilika za edukaciju i izgradnju novih mogućnosti za sve, bez obzira da li je reč o organizaciji, logistici, izvođačima i umetnicima ili publici koja uživa

Cena pojedinačne ulaznice za koncertno veče u Novosadskom pozorištu – Újvideli szinház je 400,00 dinara. U Novosadskom pozorištu – Újvideli szinház se pojedinačne ulaznice prodaju samo 15. novembra. Vreme prodaje od 11 – 20h.

Cena pojedinačnih ulaznica za koncertne večeri u Srpskom narodnom pozorištu iznosi 800,00 dinara. Vreme prodaje od 11 – 20h

Cena kompleta karat za sve četiri večeri iznosi 2.300,00 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo