-

NaslovnaVestiNajave koncerataBlack Rebel Motorcycle Club dolazi u Zagreb

Black Rebel Motorcycle Club dolazi u Zagreb

Black Rebel Motorcycle ClubU četvrtak, 13. juna, u zagrebačkoj Tvornici kulture koncert će održati američki rok sastav Black Rebel Motorcycle Club.

BRMC su eksplodirali na globalnoj muzičkoj sceni u poslednjem pravom talasu rok muzike, početkom 2000-tih. Debi „B.R.M.C.“, gotovo sat vremena dug album objavljen za Virgin izbacio ih je među najjača nova imena, podjednako zahvaljujući moćnim singlovima, od kojih je prednjačio „Spread Your Love“, kao i „kings of cool“ imageu koji se dobro slagao s imenom benda. Ime su, naime, preuzeli od motociklističke bande Marona Branda iz klasika „Divljak“. Jednako jak tempo držali su i sa sledeća dva zapažena izdanja – „Take Them On, On Your Own“ i „Howl“ – koja su predstavljali jaki songovi „We’re All In Love“, „Stop“ i „Shuffle Your Feet“.

Posle nešto slabijih albuma BRMC ovu su godinu zakucali izvanrednim materijalom „Wrong Creatures“ s kojeg je skinuto čak četiri singla, “Little Thing Gone Wild”, “Haunt”, “Question of Faith” i “King of Bones” te u sklopu čije svetske turneje će zasvirati i u Tvornici 13. juna.

Ulaznice u prodaju kreću u utorak, 18. decembra, u 10:00 po ceni od 150 kuna. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 170 kuna.