-

Bjesovi septembra u niškom klubu Oxigen

Bjesovi Zoran Marinković Banovina Niš galerija fotografije slike Gornji Milanovac

Bjesovi se vraćaju u Niš, a ovog puta svoj nastup održaće u klubu O2 Oxygen u subotu, 9. septembra od 21 čas.

Rok grupa iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” i konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”). Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, razlog je da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

Ulaznice za koncert će biti dostupne u agenciji Clock travel. Promo ulaznice po ceni od 1000 dinara su ograničenog tiraža, dok će regularne ulaznice koštati 1200 dinara. Na ulazu karte će biti skuplje, ako ih preostane.

Najnovije vesti

Izdvajamo