-

Bjesovi 27. maja u novosadskoj „Fabrici“

BjesBjesovi, Paraf, Let 3, Beogradska zima Belgrade Rocks Trg Nikole Pašića slike fotografije galerija Beogradovi, Pankrti, Let 3, Beogradska zima Belgrade Rocks Trg Nikole Pašića slike fotografije galerija Beograd

Kultni rokenrol bend iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, nastupiće 27. maja u SKCNS Fabrici, gde će, između ostalih, izvesti i pesme sa aktuelnog albuma „Svetla, svetlosti“, koji je na CD-u nedavno objavio SKC Novi Sad.

Album sadrži 15 pesama koje su Bjesovi obradili, a u digitalnom formatu objavljen je 2015. godine pod etiketom Nocturne Music Magazine.

Kako kaže frontmen benda Zoran Marinković, ove pesme nisu nužno nešto što on sluša, već su se uklopile u koncept Bjesova i na sebi svojstven način ga unapredile.

„U izboru pesama pomogli su nam prijatelji, za neke od tih bendova ja nisam uopšte čuo ranije, ali ono što je svim pesmama zajedničko je da šire ili potvrđuju dosadašnju priču Bjesova. Bendovi čije pesme smo obradili dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije i ovaj naš gest je na neki način i nostalgičarski, ali ne u patetičnom smislu, već je u pitanju nostalgija za jednim vremenom koje je bilo mnogo bolje za kulturu ovih prostora. Mogli smo da sarađujemo, sviramo, razmenjujemo razmišljanja, a sada smo u ovim novim državama, što se tiče muzičke umetnosti, maknuti u drugi, treći, odnosno četvrti plan, kaže Marinković.
Prethodni album „Bolje ti“, Bjesovi su objavili 2009. godine, a ovaj dolazi do fanova 12 godina kasnije.“

Pored koncerta, u SKCNS Fabrici će biti postavljena i samostalna izložba Zorana Marinkovića, koji je i akademski slikar.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti online kao i na prodajnim mestima Gigstixa.

Early bird ulaznice koštaju 999 dinara, a regularna cena ulaznica u pretprodaji je 1.200 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 1.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike.

Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo