fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Bitipatibi promoviše novi album u Zagrebu i Beogradu

Bitipatibi promoviše novi album u Zagrebu i Beogradu

Bitipatibi

U četvrtak, 25. maja u zagrebačkom klubu Močvara, zajednički koncert održaće beogradski bendovi Bitipatibi i Presing. Dan kasnije, u okviru koncepta “Bez buke” Bitipatibi nastupa u beogradskom Kulturnom centru Rex.

Beogradska shoegaze/dreampop ekipa iz sastava Bitipatibi dolazi u Zagreb kako bi promovisala svoje najrecentnije izdanje “Lešnici divlji 2”. Trenutnu postavu benda čine Una Gašić na sintisajzerima, Dragan Mihajlović na bas gitari, zatim jedan od dvojice osnivača Presinga – Vladimir Marković na gitari i Ernest Džananović na bubnjevima.

Presing, jedni od začetnika nekadašnjeg “NeoBeo” zvuka, u dosadašnjoj karijeri objavili su četiri studijska albuma, od kojih je aktuelni “Neurokrem” objavljen 2014. godine. Jedinim originalnim članovima benda Zoranu Radoviću Kizi i Vladimiru Markoviću Kraki, na bini će se pridružiti mladi kontrabasista i kompozitor klasične muzike Pavle Popov, odnosno flautista Aleksandar Jovan Krstić.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se nabaviti po ceni od 40 kuna. Prodaja karata u Beogradu po ceni od 600 dinarau Kulturnom centru Rex i to svakog radnog dana od 11 – 17h, a na dan koncerta od 11-23h.