-

NaslovnaVestiNajave koncerataBig bend Subway Jazz Orchestra u Kragujevcu

Big bend Subway Jazz Orchestra u Kragujevcu

Subway Jazz Orchestra
Copyright-Peter-Tümmers

Big bend Subway Jazz Orchestra iz Kelna, Nemačka, nastupiće u Kragujevcu 01. novembra 2021, na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra. Koncert počinje u 20 časova.

Nastao 2013. godine u Kelnu kao svojevrsna savremena platforma za kompozitore i aranžere raznih džez stilova i pravaca, ovaj big bend je od samog početka postavio visoke ciljeve – doneti publici svakog meseca novi program i novu džez inspiraciju. Ovakav koncept doveo je do stvaranja ogromnog broja autorskih kompozicija, pa Subway Jazz Orchestra iza sebe ima snimljena 4 albuma i brojna gostovanja na evropskoj sceni.

Od ideje, komponovanja, izvedbe i improvizacije, 18 muzičara rade zajedno na stvaranju zvuka savremenog big benda. Članovi benda su renomirani muzičari koji su, između ostalog, svirali u big bendovima nemačkih radio-stanica, a dobitnici su i brojnih nagrada i priznanja poput nagrade za kompoziciju BuJazzO, Nagrade grada Kelna ili Nagrade za džez muziku radio-stanice WDR.

Pored koncerta, posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija „Izvođači JazzFesta 2021.”. Izložene fotografije deo su pratećeg programa i predstavljaju muzičare tokom njihovih nastupa, predstaviće muziku i džez kao inspiraciju za druge umetničke izraze.

Koncert big benda se održava kao deo Internacionalnog džez festivala Kragujevac i programa MID JAZZ. IJFK je jedan od retkih festivala u Srbiji koji se 22 godine održava bez prekida. Moto pod kojim ove godine održavamo muzičke programe je STVARNOST, želimo da istaknemo potrebu i važnost održavanja kulturnih događaja i u vreme neizvesnosti i globalne krize.

Ulaznice za koncert možete nabaviti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra po ceni od 1000 dinara.

Organizator će poštovati sve zvanične preporuke i sprovesti preporučene mere u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, a kako bi i publika i izvođači mogli bezbedno da dožive atmosferu koncerta.

Koncert benda Subway Jazz Orchestra organizuje „ArtKvart“ uz podršku Gete instituta i Grada Kragujevca.

Najnovije vesti

Izdvajamo