-

Naslovna Vesti Najave koncerata BGTSC predstavlja: Black Stone Cherry u Sofiji

BGTSC predstavlja: Black Stone Cherry u Sofiji

Poznati southern/hard rock sastav Black Stone Cherry nastupiće u Sofiji 10.jula. Koncert je u okviru promo turneje poslednjeg izdanja “Family Tree” i održaće se u klubu Mixtape 5.

Black Stone Cherry je nastao davne 2001.godine u Edmontonu, država Kentaki u SAD-u. Kao vrlo mladi svirali su na školskim priredbama i manjim skupovima. Prvo zvanično LP izdanje pod nazivom “Black Stone Cherry” izašlo je 2004.godine. Do sada bend iza sebe ima zavidnu diskografiju koju čini 6 albuma i 3 EP-a. Bend beleži ogromnu popularnost na američkim radio stanicama sa čitavih 8 singlova koji su se našli na muzičkim listama magazina Billboard, kao najslušaniji u kategoriji domaće rok muzike.

Poslednje izdanje “Familly Tree” je izdato 20. aprila 2018 prošle godine za Mascot Records. Bend je od tada na ogromnoj turneji koja je obuhvatila prvo SAD, pa onda Evropu. Bend od nastanka nije menjao postavu, tu su i dalje: Chris Robertson – glavni vokal, gitara, Ben Wells – gitara, prateći vokali, Jon Lawhon – bas gitara, prateći vokali i John Fred Young – bubanj, perkusije, klavijature, prateći vokali.

Bez obzira na to što je bend na turneji preskočio Srbiju i neke okolne zemlje, domaći fanovi ipak neće ostati bez prilike da ih čuju uživo. Organizatori BGTSC obećavaju strašnu rock’n’roll žurku uz numere sa novog izdanja, kao i klasike po kojima je bend postao poznat i voljen. Kao predgrupa nastupiće bugarski rock sastav SEVI.

Ulaznice po ceni od 40 bgn (nešto manje od 2400 rsd) možete kupiti preko sajta Eventim, i širom Bugarske na OMV pumpama, Technopolis-u, u Pošti, biletarnici Eventima u Sofiji, biletarnici NDK u Varni i biletarnici ispred opštine u Plovdivu. Ukoliko se koncert ne rasproda, karte ćete moći da kupite i na ulazu u klub, po ceni od 45 bgn. Početak je zakazan za 19h po bugarskom vremenu, odnosno 18h po našem.