fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Besplatni Hardcore Gathering u Nišu

Besplatni Hardcore Gathering u Nišu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

VIOLENT CHAPTER
Violent Chapter

U okviru manifestacije Hardcore Gathering, bendovi Violent Chapter, Blankfile i Suffering’s The Price nastupiće u subotu, 2. aprila u niškom klubu Black Stage.

Početak koncerta zakazan je za 22 časa a ulaz će biti besplatan. Organizatori najavljuju i da će prostor kluba Black Stage biti malo drugačiji od onoga na šta je publika navikla, kao i da će zvuk biti poboljšan.

Nakon dve i po godine, beogradski bend Violent Chapter snimio je novi EP “Selfmonument”. Svoju strast prema muzici uspešno gaje već deset godina a inspirišu ih događaji iz njihovog neposrednog okruženja, lična iskustva i dešavanja na globalnom nivou.

Blankfile prepoznatljivi su po muzici i tekstovima punim emocija, energije, hardcore strofa i melodic-punk refrenima. Singl “Needle.Marks.South.” najavio je novi EP “We Are” koji je pre manje od mesec dana objavljen online.

Niški hardcore/beatdown bend Suffering’s The Price nastao je 2011. godine na tekovinama benda “Bitumen”. Prvi album “Skull Tower” izdali su 2014. godine u saradnji sa “Good life recordings” iz Belgije. Tekstovi su im insiprisani realnim situacijama iz svakodnevog života, a bave se i socijalnim i pitanjima “novog svetskog poretka”.

Za zagrevanje pred nastup, atmosferu u klubu održavaće DJ Necko 666, koji se posle pauze od par godina vraća na velika vrata odabirom hc/metal/hipster/punk/dub/electro numera iz svoje privatne kolekcije.