fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Besplatan koncert benda Wilco u Kotoru

Besplatan koncert benda Wilco u Kotoru

WilcoKotorski festival Sea Rock će ove godine ugostiti velikane američkog alternativnog roka, bend Wilco. Nastup je planiran za 24. jun u prostoru parkinga Benovo.

Wilco je 1994. osnovao Džef Tvidi, nakon razilaženja sastava Uncle Tupelo. Zvuk na prvim albumima se ne razlikuje mnogo od onog koji je Tvidi negovao u svom bivšem bendu. I dalje je to rok ukorenjen u kantriju i folku, kao i u muzici Boba Dilana, Nila Janga i Rolingstonsa. Vremenom bend počinje sve više da teži eksperimentisanju i unošenju elemenata indi roka, te je tako prošlogodišnji album Star Wars njihovo najneobičnije ostvarenje tokom dvadesetogodišnje karijere. Kotorski koncert je deo turneje kojom bend promoviše navedeni album.

Festival Sea Rock već šest godina pred publiku iz Crne Gore i regiona dovodi neke od najvećih predstavnika amerikana žanra, poput Čaka Profeta, Hau Gelba, Dena Stjuarta, Stiva Vina i Krisa Kakavasa, benda Lambchop. Ovoga puta su se odlučili za Wilco, bend koji je najpoznatiji predstavnik ovog žanra i koji je devedesetih postavio temelje onoga što danas nazivamo amerikanom, alt-kantrijem i no depressionom.

Ulaz na festival je besplatan.