fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Bernays Propaganda stižu u Novi Sad

Bernays Propaganda stižu u Novi Sad

Bernays PropagandaMakedonski alternativni bend Bernays Propaganda posle malo duže pauze vraća se koncertnim aktivnostima i dolazi u Novi Sad. Nastupiće 10. februara u CK13 u okviru turneje kojom predstavljaju svoj novi koncept – 33 pesme za 150 minuta.

Naime, kuriozitet je da će bend izvoditi ne samo sopstvene stvari i presek karijere od “Happiness Machines” iz 2009. do nedavno objavljenog singla “Druga mladost, treći svetski rat”, već i probrane pesme svojih “sestrinskih” bendova. Budući da su članovi izuzetno muzički aktivni u Makedoniji, na ovom specijalnom repertoaru Bernays Propaganda nalaze se i pesme ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još uvek svira – XaXaXaMy Tear21. vek i Vasko Atanasoski.

Bernays Propaganda se, nakon godina ne baš velike aktivnosti, vraća na velika vrata i u svojoj “best of” postavi uz pevačicu Kristinu Gorovsku, Vaska Atanasoskog (vokal, gitara), Denija Krsteva (elektronika), Rada Jordanovskog (bas) i Kristijana Lafazanovskog na bubnju. Osim otvaranja novog uzbudljivog muzičkog poglavlja za Bernays Propagandu, ovaj je koncert i izvrsna prilika za uvid u stanje na današnjoj makedonskoj muzičkoj sceni na kojoj su Tina, Vasko, Deni, Rade i Kristijan s matičnim i ostalim bendovima jedni od najaktivnijih i najkreativnijih učesnika.