-

NaslovnaVestiNajave koncerataBernays Propaganda i makedonski specijal uskoro u Beogradu

Bernays Propaganda i makedonski specijal uskoro u Beogradu


Makedonski alternativni bend Bernays Propaganda posle malo duže pauze vraća se koncertnim aktivnostima i dolazi u Beograd. Nastupiće 9. februara u Elektronpioniru u okviru turneje kojom predstavljaju svoj novi koncept – 33 pesme za 150 minuta.

Naime, kuriozitet je da će bend izvoditi ne samo sopstvene stvari i presek karijere od „Happiness Machines“ iz 2009. do nedavno objavljenog singla „Druga mladost, treći svetski rat“, već i probrane pesme svojih „sestrinskih“ bendova. Budući da su članovi izuzetno muzički aktivni u Makedoniji, na ovom specijalnom repertoaru Bernays Propaganda nalaze se i pesme ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još uvek svira – XaXaXa, My Tear, 21. vek i Vasko Atanasoski.

Bernays Propaganda se, nakon godina ne baš velike aktivnosti, vraća na velika vrata i u svojoj „best of“ postavi uz pevačicu Kristinu Gorovsku, Vaska Atanasoskog (vokal, gitara), Denija Krsteva (elektronika), Rada Jordanovskog (bas) i Kristijana Lafazanovskog na bubnju. Osim otvaranja novog uzbudljivog muzičkog poglavlja za Bernays Propagandu, ovaj je koncert i izvrsna prilika za uvid u stanje na današnjoj makedonskoj muzičkoj sceni na kojoj su Tina, Vasko, Deni, Rade i Kristijan s matičnim i ostalim bendovima jedni od najaktivnijih i najkreativnijih učesnika.

Za one ne baš toliko upućene u ovaj bend i makedonsku scenu uopšteno, Bernays Propaganda su bili jedan od najaktivnijih i najangažovanijih sastava kombinujući disko i post pank. Ljubimci publike i kritike, pri samom proboju na regionalni nivo članovi benda neočekivano smanjuju svoje aktivnosti i posvećuju se sopstvenim projektima (Vasko Atanasoski, My Tear, 21. vek…). Ovo je prilika da se nepravda, kojoj posvećuju toliko pažnje u tekstovima, ispravi barem u pravcu publike kojoj nedostaju regionalni heroji.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 500 dinara u kafiću Zaokret svakog dana.