-

NaslovnaVestiNajave koncerataBeogradska indie rock pop senzacija KOIKOI u Močvari

Beogradska indie rock pop senzacija KOIKOI u Močvari

KOIKOI Dragstor Beograd Pozivi u stranu Down There Studio Uroš Milkić Marko Grabež Moonlee Records Emilija Đorđević Ivana Miljković Ivan Pavlović Gizmo Ogledalo je zrcalo Misisipi galerija fotografije slike

Nakon statistički najuspješnije godine u povijesti Indie emo naočala – 4 giga, sva 4 rasprodana uz prosječno 35 karata u prodaji, vrijeme je da prestanemo živjeti na staroj slavi i vratimo se praksi. Shodno tome, u goste nam, nakon nekoliko vjekova bez stranih bendova, dolaze uglednici s drage nam beogradske scene – KOIKOI!

Fantastični KOIKOI nam stižu u petak 25.6. u Močvaru!

KOIKOI je svježe ime na šarenoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni. Publici su se prvi put predstavili 2019. godine na kompilaciji “Hali Gali” – platformi koja udružuje novu generaciju glazbenika i publike neopterećene pripadnošću glazbenim žanrovima.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene, s jasnim zajedničkim ciljem – stvaranje kvalitetnog indie rocka/popa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskoši mainstreama i intime undergrounda!
Početkom 2021. godine KOIKOI postaju novim članom obitelji Moonlee, a rezultat je debitantski album “Pozivi u stranu”, koji će ispisati novu stranicu povijesti regionalnog nezavisnog rocka.

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova (svjetsko a naše!). Album “Pozivi u stranu” donosi primamljivu formu drugačijeg popa, koji je istovremeno svilenkasto blag i razigrano bučan, radijski senzibilan i rockerski silovit, ali obavijen velom hipnotičkog balkanskog melosa, isprepleten ekstazom i nostalgijom.

Zanosna žensko-muška višeglasja neke će podsjetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, suvremena globalna etno psihodelija… ali najbitnije je da su “Pozivi u stranu”, bez ikakve sumnje, klasa za sebe.”

Najnovije vesti

Izdvajamo