-

Bend Vrpca 30. juna obilježava 10 godina postojanja u KIC-u

Vrpca

Podgorički alternativni rok bend Vrpca ove godine proslavlja decenijsko postojanje na muzičkoj sceni velikim koncertom u sali KIC-a.

Bend postoji od 2012. godine, a čine ga: Miloš Pejović – gitara, Danilo Pendo – bas, Ivan Bakić – bubanj i Braco Subotić – vokal. Kroz socijalno angažovan tekst i jasan muzički, autorski pečat, bend se obraća čovjeku današnjice.

Prošle godine izdali su svoj prvjenac album pod nazivom “Oko Sfere“ na kojem se nalazi devet numera.

Album je snimljen u studiju STIVI u Spužu, a producent je bio Stefan Pantović. U oktobru iste godine, objavili su svoj drugi video spot za pjesmu “Nikad dovoljno nije “ čiji je autor Vladimir Toni Pendo. U godini pandemije, 2020. prezentovali su autorski film o kreativnom procesu rada benda u studiju kao i nastajanja pjesama. Njega potpisuje Danilo Pendo, basista Vrpce.

Film je predstavljen na festivalima Rokumentarni dani i Underhill fest iste godine. Takođe, odsvirali su live stream koncert na Gorici, kod spomenika partizanu borcu u produkciji Platform 081.

Bend Vrpca je dosad održao brojne svirke od kojih bi se izdvojile: Sea Rock (2013), Nikšićko Rocks fest (2015, 2016, 2017), PAF (2019), FIAT (2014, 2019, 2021) itd…

U ovoj godini osim klupskih svirki, izdvojio bi se koncert odžan 17. maja u sklopu tribine „Alternativna muzička scena u Podgorici od 90-ih do danas“ organizovan od strane „Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u saradnji s Kancelarijom za mlade – Sekretarijat za lokalnu samoupravu. Učesnici tribine bili su muzičari Ivan Ivanović i Braco Subotić, a moderator razgovora bio je multimedijalni umjetnik Damir Murseljević.

Takođe, bend je 27. maja odsvirao sjajan koncert na Trgu nezavisnosti u sklopu promo svirki za „Festival kulture Zabjelo“.

Kako za sebe vole reći:”Zajedno možemo sve, odvojeni malo toga. Zato se kreacija nastavlja i nikad neće stati.”

Kaže se da je bend svetionik, frakcija porodice i stožer prijateljstva. Ova postava živi muziku od druge polovine devedesetih, do same srži. Zato se iznova vraćaju izvoru jer je tu dom. Mir i san. Prostor za odmor i stvaranje. Muzika je pokretač, spiritus movens. Tako je bilo i tako će ostati.

Cijena karte za ovaj događaj je 3 eura, a sve informacije vezano za rezervacije možete dobiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Najnovije vesti

Izdvajamo