-

Bend Cotton Pickers u nastavku programa Monday Blues

Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda, prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka (7. avgust) od 20h nastupiće popularni domaći bluz-rok bend Cotton Pickers.

Bend je formiran 2004. godine u Mladenovcu. Njegovi članovi od samog nastanka su: Jovan Stepić – gitara i vokal, Ivan Stepić – bas gitara i Ugrinović Uroš – bubnjevi. Prvobitni naziv je bio “Unregistered Feedback“, ali je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv “Cotton Pickers“. U periodu od 2006. do 2008. godine usled odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi 2008. godine, nakon njegovog povratka, nastavio sa radom. Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog trija.

Godine 2012. objavili su debi album po imenu “Slaughterhouse Blues“, na kome se našlo deset numera u izdanju Long Play Recordsa. Odmah po objavljivanju albuma, Cotton Pickers dobija značajnu nagradu Radio Beograda 202, za najbolji debitantski album 2012. po glasovima slušalaca. U narednim godinama bend nastavlja da aktivno nastupa kako u Srbiji, tako i u regionu. Trenutno rade na drugom po redu studijskom albumu na kojem će se naći novih deset pesama i koji bi trebalo da ugleda svetlost dana krajem godine. Ako volite energičan bluz-rok, na pravom ste mestu.

Najnovije vesti

Izdvajamo