-

Bend Analena slavi 20 godina postojanja u zagrebačkoj Močvari


Zagrebačko-ljubljanski bend Analena već je dva desetljeća s nama, a povodom toga nastupaju u zagrebačkoj Močvari u subotu, 16. rujna.

Kultni post hardcore screamo bend osnovan je prije dvadeset godina ispred jednog od zagrebačkih zidova na koga su se Six i Mijo spremili zalijepiti plakat za neki od koncerata, koje je u jesen 1997. godine radio URK, u periodu prije nego je osnovana Močvara. Nije prošlo puno vremena od početne ideje do prvog koncerta u kutinskoj Baraci, nakon kojeg je Analena, uz suborce Peach Pit, Lunar, FNC Diverzant, Chang Ffos i druge, postala jednim od najaktivnijih bendova tadašnje nove zagrebačke scene.

Nakon albuma „Arhythmetics„, „Carbon Based“ i „Inconstantinopolis„, nekoliko stotina koncerata odsviranih uzduž i poprijeko Europe te par personalnih promjena, Analena si je priskrbila kultni status, kako doma, tako i vani – brojna fan baza uvijek je u prvim redovima i izgara zajedno s bendom.

Iako su posljednjih godina zbog raseljenosti između Hrvatske, Slovenije i Engleske umanjili diskografsku i koncertnu aktivnost, Ana, Mijo, Miran i Zet i dalje drže Analenu na okupu. Obljetnica osnivanja benda sjajna je prilika za zagrebački nastup, nakon više od dvije godine pauze na domaćem terenu.

Ulaz je 40 kn.

Najnovije vesti

Izdvajamo