-

Ben Caplan za vikend u Beogradu

Ben Caplan & The Casual Smokers

Kanadski trubadur, Ben Caplan vraća se u Beograd gde će nastupiti u subotu, 4. decembra 2021. godine u Jazz kantini Lisabon u organizaciji koncertne agencije Rock svirke sa početkom u 20h.

Harizmatični šarmer i razbijač klavira. Ludak i iskreni pesnik. Okidač delikatnih akorda i ljubitelj slomljenih melodija. Ben Caplan nije samo jedno. Caplan je jednostavno nezaboravan. Sa svojom ogromnom bradom i neobuzdanom grivom on je vizuelno upečatljiv isto koliko je i uzbudljiv. Njegovi grubi tonovi i teksture probijaju se kroz gužvu, kao i njegov snažan glas koji je moćniji i od najbrojnije mase. U njegovom slučaju mikrofon deluje suvišno na pozornici. Ali, izgled može i da zavara. Kada je uspeo da privuče vašu pažnju, Kaplan će vam predstaviti meku stranu svog glasa, koji je kao čaša singl malt viskija, sipajući lepotu na ovaj grub svet. Inspirisan istočnoevropskom kao i jevrejskom folk muzikom, ovaj priznati kanadski umetnik meša starije muzičke senzibilitete sa svojom dušom.

Kao predgrupa nastupiće sastav The Mothership Orchestra i to u akustičnoj verziji.

Elegični i pomalo stidiljivi kvartet The Mthership Orchestra su pioniri srpskog baroque popa. Njihove suptilne harmonije, bogata orkestracija, skupa sa lirskim pričama o (ne)izgubljenim ljubavima, bolnim sećanjima ili ređe emotivnim uzletima, vode nas kroz tunele melanholije do osunčane ekstaze i natrag. Ekspresivni vokal, glavnog autora TMO – Lazara Šijaka, kreće se od nežnog šapata do ivice uznemirujućeg krika, podcrtavajući emotivnu dubinu i istinitost poetskog iskaza. Katarzičnost njihovog nastupa zahteva od publike jednu vrstu sakralne posvećenosti. Osećaj istinskog pročišćenja, koji zauzvrat prime, nakon putiovanja emotivnim TMO rolerkosterom, je neuporedivo iskustvo.

Ulaznice se mogu nabaviti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara, dok će na dan koncerta cena karata iznositi 1300 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo