fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Belo U Boji i Plišani Mališan zakazali zajednički nastup u Novom Sadu

Belo U Boji i Plišani Mališan zakazali zajednički nastup u Novom Sadu

U subotu 2. marta u novosadskom klubu CK13 biće održana svirka kada će nastupati bendovi Belo U Boji i Plišani Mališan.

Belo U Boji je alternativni, indie, rokenrol bend u čijem stvaranju se može čuti uticaj bluza, psihodeličnog i pop roka. Sve to dopunjuje naivno lucidna igra reči i emocija koja prožima tekstove. Početak benda se vezuje za 2015. godinu, kada se petorka okupila i počela rad na svojim prvim pesmama.

Od samog nastanka rade na pesmama koje su svoje mesto našle na EP-u pod imenom ’’Sjaj sa druge strane večnosti’’. Ovaj EP predstavlja prvo izdanje benda u njihovom aranžmanu. Premijerno sviranje u matičnom gradu bilo je uzbudljivo zbog neočekivano burno pozitivnog prijema.

Bend je nakon prvog i nezaboravnog nastupa u svom gradu nastupio u Čačku na mini gitarijadi, gde je odneo prvo mesto i plasirao se u polufinale “Zaječarske gitarijade” . Nedugo posle toga, učestvuju i pobeđuju na “Leskovačkoj gitarijadi”, gde je grupa proglašena za najbolji sastav od strane žirija.

Momci su imali zapažene nastupe širom Srbije, a ovo će im biti prvi put da nastupaju u Novom Sadu. Trenutno promovišu svoj debi album “Stvarnost koju stvaramo” , objavljen 21. januara 2019. godine za izdavačku kuću Tioli Records.

Plišani Mališan donosi psihodeličnu post-rock muziku, u pratnji odabranih stihova sa mnogo apstrakcije i introspekcije. Nakon prve svirke 2000. godine, nekoliko godina sviraju po Gornjem Milanovcu i okolini sa prijateljima. Nakon toga, Plišani odlaze u Banja Luku na Jelen Demofest na tvrđavi Kastel gde 2011. godine osvajaju prvo mesto jednoglasnom odlukom žirija.

Svoj prvi album pod nazivom „Plišani mališan“ objavljuju online 2013. godine. Album je snimljen u aprilu 2012. u beogradskom studiju Digimedija. Tokom aprila 2014. grupa snimaju novi album koristeći salu Doma kulture u Gornjem Milanovcu (nekadšnji dom JNA) kao improvizovani studio. Snimatelj je Boris Mladenović iz Jarbola. Plišani Mališan izdaje drugi studijski album “U nebranom grožđu” za izdavačku kuću Rock Svirke Records.

Karte će biti u mogućnosti da se kupe na vratima kluba po ceni od 250 dinara.