-

Bella Technika najavljuje plesnu ekstazu na terasi Mastersa

U nedjelju, 4. srpnja nastupaju u Mastersu uz podršku DJ-a Felvera i Pepija Jogardea. Bend su osnovali bivši članovi kultnog Darkwood Duba koji donose sjajnu fuziju elektronike s rockom, popom i dubom.

„Pravimo klupsku muziku za one koji ne idu u klubove.“ Tako zbore članovi Belle Technike, benda koji je nastao kao logičan nastavak nekadašnjeg kultnog benda Darkwood Dub. Bambi i Miki pozvali su opernu pjevačicu Katarinu Jovanović te ponudili sjajnu fuziju elektroničke plesne glazbe s psihodeličnim rockom, popom te dubom osamdesetih. Taj će zvuk predstaviti u nedjelju, 4. srpnja od 19 sati na terasi kluba Masters na zagrebačkim Ravnicama.

„Mislim da nije postojao trenutak kad smo se okrenuli elektronici, prije bih rekao da je to bio slijed događaja uzrokovan dugom poviješću korištenja vremešnog instrumentarija. Među našom ekipom, još od tinejdžerskih dana, su se motale razne ritam mašine, danas izrazito tražene, a nama tada nisu bile ništa posebno. Prvi album snimljen je na opskurnoj kolekciji ruskih, talijanskih i japanskih synthova iz 70-ih i 80-ih, koje skupljam posljednjih dvadesetak godina“, kaže Bojan Drobac iz Belle Technike.

Taj prvi album „Section“, kojeg su izdali zagrebački PDV Records i beogradska etiketa Bravo Boys, popraćen je superlativima. Kritika i publika hvalili su savršenu produkciju kakvu rijetko čujemo u regiji. Nije ni čudo kad su za miks i produkciju bili zaduženi Seth Manchester (The Body, Daughters, Javelin) i dobitnik nagrade Grammy Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Antony & The Johnsons), koji je i obogatio album svojim vokalom, klavijaturama i gitarom.

„Drugi album je spreman, vjerojatno ćemo ga u rujnu miksati u istom studiju u Americi gdje smo radili i prvi album. Za vrijeme lockdowna smo ga dotjerivali, no album nikada nije gotov, jer savršeni albumi i ne postoje. Za mene su dobre ploče skoro savršene u nesavršenosti. Dostići iracionalnu kvalitetu, koja izaziva emocije i adekvatne asocijacije, je ono čemu težimo“, ističe Bojan Drobac.

Koncerti ove regionalne senzacije su glazbena putovanja od downtempa do zaraznih plesnih
ritmova, sa sjajnim vokalima i utjecajima majstora svjetske plesne scene. „Oduvijek smo voljeli Kraftwerk, njihov precizan izraz, muzičku estetiku… I danas ima puno zanimljivih autora, no poslije dugogodišnjeg bavljenja muzikom, bilo bi previše reći da imam uzore, ali emocije svakako imam“, otkriva Drobac.

Bella Technika će nastupom u Mastersu donijeti novu dimenziju u nastavku ljetnih događanja na terasi Mastersa. Kada svemu dodamo da će im podrška biti iskusni DJ-i Felver i Pepi Jogarde, jasno je da nas u nedjelju čeka jedinstveno plesno iskustvo. Poruka Belle Technike za kraj je vrlo jasna:„Imamo novi live set, nadamo se da će svi plesati do ekstaze!“

Najnovije vesti

Izdvajamo