fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Belgijska senzacija Intergalactic Lovers prvi put u Srbiji

Belgijska senzacija Intergalactic Lovers prvi put u Srbiji

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

intergalactic-loversBelgijski indie rok band Intergalactic Lovers dolazi u beogradski Gun Club (Vračar Rocks) u ponedeljak, 2. novembra kao i dan pre, u nedelju, 1. novembra u Pub Lazino Tele u Novom Sadu.

Intergalactic Lovers čine prijatelji, harizmatična Lara Šedraui (vokal), Brendan Korbi (bubnjevi), Marten Hajgens (gitara) i Raf De Mej (bas gitara), a njihovu muziku porede sa Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs.

Osnovani su 2008. godine, a nakon što su nastupali pod imenom Free Zamunda! promenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sledeće godine donelo pobede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften takmičenjima. Prvi uspešni singl “Fade Away” dospeo je na belgijske radio stanice Studio Brussel i Radio 1, nakon čega je usledio “Delay” koji je dospeo na prvo mesto uticajnog belgijskog radija De Afrekening.

2011. godine izašao je prvi album “Greetings & Salutations”, da bi iste godine bend dobio nagradu muzičke industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike i našao se na vrhovima top lista nedeljama i bio prodan u zlatnoj tiražu. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Najnoviji album im je “Little Heavy Burdens” za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melanholičan i terapeutski. Nakon što je album objavljen prošle godine, bend se otisnuo na turneju po Evropi, svirajući na festivalima i u klubovima širom Belgije, Holandije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, pa čak Japana i Rusije.

„Ovi ljudi su mi kao braća, moji najbolji drugari,“ kaže Lara. „Kao da sam postala član neke porodice. Pretpostavljam da to i sami možete videti na našim nastupima. Naš najveći uspeh jeste činjenica da se sastajemo i pored proba i nastupa.“

Ulaznice su u prodaji od srede, 14. oktobra preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Cena u rpetprodaji je 400, na dan koncerta 600 dinara.