-

NaslovnaVestiNajave koncerataBatushka decembra u zagrebačkom klubu Boogaloo

Batushka decembra u zagrebačkom klubu Boogaloo

Batushka

Poljska black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu svoje turneje „European Pilrimage Tour 2017“.

Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac Litourgiya objavljen početkom prosinca 2015. godine, koji je odmah zadobio same hvalospjeve, kako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „pravim zlatom“ i „remek djelom“.

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bendova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja sa glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa screamanim vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vrača u na početnu atmosferu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju svojim živim nastupima koji su pravi performancei bazirani na crkvenim ritualima, sa kukuljicama, sviječama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batuska je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays“ festivalu u Tolminu.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 130 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kuna. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Boogaloo, Dirty Old Shop, Rockmark, Kloto, Octopus Piercing Studio, Metal Beer Bar Valhalla, Purgatory. U Rijeci: Dallas Music Shop,u Osijeku – Rock Shop Stress. Online: On Parole i Eventim sistem.