-

Naslovna Vesti Najave koncerata Barb Wire Dolls dolaze u zagrebački KSET

Barb Wire Dolls dolaze u zagrebački KSET

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

barb-wire-dolls
Žestoka grunge punk rock petorka Barb Wire Dolls se otisnula na europsku turneju u sklopu koje 3. listopada dolaze u zagrebački KSET.

Osnovani 2010. godine na Kreti, s bazom u Los Angelesu, od strane pjevačice Isis Queen i gitarista Pyn Doll, bend se sastoji još od Krash Doll na bubnjevima, Iriel Blaque na basu, te Remmingtona na ritam gitari. Nakon početnih uspješnih i rasprodanih koncerata u Grčkoj brzo sele u Los Angeles, gdje su prva tri koncerta pred američkom publikom uspješno rasprodali.

Barb Wire Dolls su bend čiji je istinski duh punk and rolla prepoznao i Lemmy kad ih je, među prvim bendovima, uzeo za svoju izdavačku kuću Motörhead Music. Preko 700 odsviranih koncerata u 22 države, uključujući i headline nastupe na festivalima govore u prilog činjenici da su uspješan touring band na DIY principima. Drugi album “Slit” je snimio legendarni Steve Albini (Shellac, Big Black), a album je pobrao odlične kritike, imaju i nekolicinu singlica, uključujući split s OFF!. Novi album “Desperate” je upravo izašao, dok su jedan od premijernih nastupa s novim materijalom imali na velikom Wacken festivalu. U Europu se vraćaju prvi put nakon 2014. godine te domaća publika može na najbolji način provjeriti kako band zvuči na koncertu u KSET-u.

Ulaz se otvara u 20h. Cijena karte iznosit će 45 kn u pretprodaji i 60 na ulazu, a karte se mogu nabaviti KSET-u i Dirty Old Shopu, Tratinska 18.