-

Naslovna Vesti Najave koncerata Banjalučki sastav Sopot u martu stiže u Beograd

Banjalučki sastav Sopot u martu stiže u Beograd

Banjalučki balkan/d’n’b/rock/dub bend Sopot nastupiće u petak, 8. marta u klubu Elektropionir, što će biti njihov deseti nastup u Beogradu.

Sopot je grupa koja već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspeh i beleži desetu godinu postojanja. Zamišljen je kao projekat sa jakim autorskim pečatom, koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a osnovao ga je Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci. Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda: Djurica Štula – bas gitara, Milan Mika Aćimović – klavijatura/vokal, Saša Predojević – bubanj i Dejan Savić – gitara, kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom dub-a koji se poigrava sa reggae-om i drum n bass–om, a protkan je motivima balkanske izvorne muzike.

Sopot iza sebe ima tri izdanja, “Dabalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”, uz nekoliko novih singlova. Prva dva albuma snimljena su u Lionu u Francuskoj u studiju izdavačke kuće Jarring Effects, a poslednji u Banjaluci u studiju Digital Boyler. Na albumima su se našli i gosti poput: Dr.Das-a iz Asian dub foundation, Nemanja Kojić Kojot iz Eyesburn-a, Milan Tica iz Revolta,  Albert Savić na saksofonu i mnogi drugi.

Ulaznice se mogu naći u pretprodaji po ceni od 500 dinara i mogu se nabaviti u kafeu Šikarica (Skadarska 22), svakog dana od 16:30 do 00:00. Na veče koncerta, cena karte će iznositi 700 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe