-

Naslovna Vesti Najave koncerata Banjalučki dani piva na tvrđavi Kastel

Banjalučki dani piva na tvrđavi Kastel

Foto: Dorja Kožić

Drugi po redu festival “Banjalučki dani piva” biće održan na platou ispred tvrđave Kastel od 25. do 28. juna.

Festival Banjalučki dani piva je domaći festival, zasnovan na tradiciji i narodnim običajima, a uz to propraćen rok koncertnim, koji daju posebnu simboliku gradu kao što je Banjaluka.

Festivalski dio programa će trajati od 19.30 do četiri sata iza ponoći, s tim što će vrata Banjalučkih dana piva biti otvorena od ranih jutarnjih časova gdje će svi moći da uživaju, a posebno oni najmlađi, sa najvećim luna-parkom.

Banjaluku očekuju četiri vrhunska dana, a prvog dana nastupiće grupe S.A.R.S., Davorin i Bogovići  i Zaklonišče prepeva, bend iz Slovenije. Drugog dana festivala očekuju nas kultna Galija iz Niša, potpm Tanja Jovićević, bivša pjevačica Oktobra 1864, te grupa Vatra. Trećeg dana sviraju popularni rokeri Yu grupa, te Neverne bebe i Bijelo dugme tribute band. Posljednjeg dana nastupiće dobro poznati Van Gogh, koji su prošli mjesec imali priliku gostovati u ovom gradu, Kiki Lesandrić i Piloti, te Galliardo iz Švajcarske, sa kojima će biti I zatvoren ovogodišnjji Banjalučki dani piva. Takođe, publici će se predstaviti i autorski bendovi, kao što su banjalučki bendovi Alexandia i Four Roses.

Na festivalu će preko deset proizvođača ponuditi svoja piva, a posjetioci će moći besplatno da uđu do 21 čas, nakon čega će se, kako bi bila izbjegnuta gužva, cijena ulaza naplaćivati 2 KM.