-

NaslovnaVestiNajave koncerataBang Bang u Tvornici kulture

Bang Bang u Tvornici kulture


Ulazeći u sedmu godinu postojanja, grupa Bang Bang konačno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture, gdje će 1. ožujka održati prvi samostalni koncert.

Od 2012. godine, kada je bend osnovan, mnogi izvanredni glazbeni trenuci obilježili su im postojanje, a kako sedma godina slovi kao „presudna“, Bang Bangovci su je odlučili proslaviti – veliko. Koncert u Tvornici logičan je slijed ove zagrebačke šestorke, koja je do danas nanizala mnoge hitove, brojne nagrade ali i poneku ‘kontroverzu’.

U nešto više od šest godina djelovanja, bend je objavio 11 singlova i spotova, kojima osvajaju radijske i TV postaje, bilježe visoke pozicije na nacionalnim top listama te veliki interes publike. Iza sebe imaju album “Bez obzira na sve”, koji je donio uspješne singlove poput „Imam“, „Nešto me pogodilo“, „Negdje na cesti“, a za pjesmu „Prijezir“ dobili su drugu nagradu žirija na festivalu Šibenske šansone.

Nagrada za najbolji mladi bend na dodjeli “Mega Muzika Awards” te nagrada za album godine emisije Drugog programa HR-a, “Music Pub” Zlatka Turkalja, koja okuplja top liste svih centara Hrvatskog radija, obilježile su 2015. godinu, no najviše pozornosti javnosti privukle su četiri nominacija, a potom i pobjeda u kategoriji ‘Novi izvođač godine’ za glazbenu nagradu Porin. Kontroverzni dio njihove karijere tada donose podijeljene reakcije kritičara, budući da Bang Bang u trenutku dodjele nagrade za ‘Novog izvođača’ još nije imao izdan album, a konkurenciju su im činili izvrsni bendovi poput M.O.R.T-a i Jonathana.

Ulaznice se mogu kupiti u Tvornici kulture ili putem Entrio sustava po cijeni od 40 kn, a na dan koncerta ulaznice će koštati 50 kn.