fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Balthazar nastupaju u Zagrebu

Balthazar nastupaju u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Balthazar
Balthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak, 24. studenog, u sklopu promocije najnovijeg albuma “Thin Walls“.

Jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa osnovana je 2004. godine. Nakon što su nastupali na lokalnim događajima i osvojili nagrade za najbolje mlade talente, bend je ubrzo dospio do nastupa na velikim festivalima. Prvi singl izbacili su 2007. godine, a pjesmu “This is a flirt” su odmah prepoznale belgijske radijske postaje te je singl završio na drugom mjestu godišnje liste De Afrekening.

Debitantski album je svjetlo dana ugledao 2010. godine, a uradak “Applauze” je dobio pohvale novinara i publike te završio kao najbolji na listi Belgian final album 2010, a bend je osvojio i nagradnu za najbolji album prema izboru belgijskog udruženja Music Industry Award. Drugi album “Rats” objavljen je 2012. godine, a kraj godine donosi još jednu nagradu za najbolji album prema izboru Music Industry Award. 2015. godine uslijedila je i objava najnovijeg albuma “Thin Walls” kojeg je producirao Ben Hillier, poznat po svom radu s Blur i Depeche Mode. Ističu se singlovi “Then What” koji je četiri tjedna za redom bio na prvom mjestu nacionalne liste De Afrekening, kao i “Bunker” koji isto drži vrh te ljestvice.

Balthazar u Hrvatsku dolazi u jeku promocije albuma “Thin Walls”. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će jedina prilika u regiji vidjeti jedan od najperspektivnijih belgijskih bendova.

Ulaznice su u prodaji po 40 kuna do 24. rujna, nakon čega cijena skače na 50 kuna. Na dan koncerta, 24. studenog, cijena ulaznice iznosit će 65 kuna.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• www.entrio.hr