-

NaslovnaVestiNajave koncerataBalkanrock preporuka: Želite besplatno na koncerte i da kampujete? Imamo festiva...

Balkanrock preporuka: Želite besplatno na koncerte i da kampujete? Imamo festival za vas!

Balkanrock Preporuka april maj

U periodu od 22. aprila do 5. maja nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 50 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. Marduk / 24. i 25. april / Beograd i Zagreb

Veterani Black Metal scene Marduk nastupaju u Beogradu i Zagrebu! Marduk trenutno promovišu svoj poslednji studijski album Viktoria koji je objavljen u junu ove godine za Century Media Records. Marduk su definitivno miljenici domaće publike i jedan od retkih black metal bendova koji na svakoj aktuelnoj turneji ne propušta šansu da se vrati i na naše prostore.

Speciijalni gosti na koncertu i celoj turneji biće njihovi sunarodnici Valkyrja, bend koji je ponosno nastavio sa širenjem iskenog duha ekstremnog underground pokreta koji su Marduk u prvom talasu pokrenuli početkom 90. godina prošlog veka.

Beograd – Saznajte više klikom ovde.
Zagreb – Saznajte više klikom ovde.

4. Mono / 24. i 26. april / Beograd i Ljubljana

Nakon prošlogodišnjeg nastupa na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smita (The Cure) gde su nastupali sa bendovima kao što su My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai i Deftones, bend MONO (Japan) koji po rečima muzičkog časopisa “New Musical Express” (NME), stvara “muziku za Bogove”. Svoj nastup u u Srbiji održaće u sredu, 24. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, a u Sloveniji 26. aprila u Kino Šiška u Ljubljani.

Pročitajte intervju sa Mono „Glazba je ta koja može izraziti nešto što je nemoguće riječima„.

Beograd – Saznajte više klikom ovde.
Ljubljana – Saznajte više klikom ovde.

Hornsman Coyote Lee Scratch Perry & Mad Professor Beograd

3. Natural Mystic Reggae Festival / 28. april – 1.maj / Gornji Milanovac

Ovogodišnji NATURAL MYSTIC, šesti po redu, održaće se od 28. aprila do 1. maja. Kao i prethodne godine obezbedili su četiri dana vrhunskog muzičkog programa uz tradicionalno besplatan ulaz i kamp. Veliki broj domaćih i stranih izvođača, čist vazduh, bujna vegetacija i pre svega zdrava sredina samo su neki od razloga da posetite ukoliko to do sada niste učinili.

Sanajte više klikom ovde.

2. Lenny Kravitz / 27. april i 3.maj / Ljubljana i Skoplje

U petak, 27. aprila, u ljubljanskoj dvorani Stožice koncert će održati Lenny Kravitz, svetska muzička super zvezda. Kravitz stiže u prestonicu Slovenije u sklopu turneje na kojoj promoviše najrecentnije studijsko izdanje “Rise Vibration” objavljeno prošlog septembra za BMG Records. Nastup u Makedoniji održaće se 3. maja u Skoplju.

Ljubljana – Saznajte više klikom ovde.
Skoplje – Saznajte više klikom ovde.

1. Svetski dan jazza / 30. april / Niš i Beograd

Nišville jazz Festival tradicionalno, osmi put zaredom, obeležava SVETSKI DAN DŽEZA 30. aprila. Ovaj put koncertima tokom dana ispred Nišville Jazz Museum i u večernjim satima u klubu Feedback u Nišu.

Beogradskoj publici u Domu Omladine predstaviće se sasvim poseban, dvostruki muzički program, kojim se pokazuje sva raznolikost džeza kao umetničke muzike, uzbudljive i aktuelne u muzičkim tokovima 21. veka, bliske svim generacijama. Ulrich Drechsler i Peter Zirbs, nosioci najaktuelnijih muzičkih tokova sa austrijske scene, predstaviće dinamičnu duo postavu „Azure“, a jedan od ključnih srpskih džez muzičara nove generacije, lider sastava EYOT, Dejan Ilijic, premijerno će promovisati svoj novi klavirski solo album „DYAD“.

Niš – Saznajte više klikom ovde.
Beograd – Saznajte više klikom ovde.