-

NaslovnaVestiNajave koncerataBalkanrock preporuka - Pravi trenutak za sebe, svejedno koji ćeš dan!

Balkanrock preporuka – Pravi trenutak za sebe, svejedno koji ćeš dan!

balkanrock preporuka babe zoster

Opet vam donosimo sedam različitih dešavanja koja će se dogoditi u periodu između 7. i 19. oktobra. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

Baroness

7. Baroness / 16. oktobar / Zagreb

Metal legende iz Savannah, veliki Baroness, dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar 16. oktobra u sklopu svetske turneje na kojoj promovišu posljednje studijsko izdanje “Gold & Grey”. U pauzama nastupa po evrposkim arenama kao posebni gosti biće Volbeat, band će odsvirati i limitirani broj manjih klupskih koncerata, uključujući i ovaj u zagrebačkom Vintageu.

Saznaj više klikom ovde.

6. Babe / 11. i 12. oktobar / Beograd i Novi Sad

Legendarna grupa Babe se nakon duže pauze koncertnim nastupom vraća u Beograd 11. oktobra i dan kasnije u Novi Sad, a donose nam i četiri nove sjajne pesme, od kojih će naslovna numera “Volim život” sigurno postati i novi veliki hit.

Bend, koji je prvi solistički koncert održao još davne 1994. godine, garantuje odličan provod uz niz već legendarnih hitova kao što su “Ko me tero”, “Noć bez sna”, “Mirko i Marina”, “Da te vidim golu” i mnoge druge…..

Beograd i Novi Sad – saznaj više klikom ovde.

5. Chris Eckman & The Frictions / 11. oktobar / Beograd

Chris Eckman & The Frictions nastupiće u beogradskom klubu Elektropionir u petak 11. oktobra od 21h. Promovišu fantastičan novi studijski album “Torch” koji je objavljen u aprilu.

Svaka generacija ima svog lidera, onog koji vidi celu sliku i koji zna da prepozna trendove, želje publike i senzibilitet muzičara koji ga okružuju i to sve zapakuje u pesme i albume koji će biti “uputstvo za upotrebu” za generacije koje dolaze. Chris Eckman je taj, onaj koji spaja Neila Younga i Toma Verlaina, Boba Dylana i Stevea Wynna, afrički bluz sa sevdalinkom, slovenački pop sa “amerikanom”.

U Beograd se vraća ove jeseni sa svojim slovenačkim bendom The Frictions, koji čine Bernard Kogovšek (gitara), Tomi Popit (bas) iz benda Hic et Nunc kao i Luka Šalehar (bubanj) iz benda Kamerad Krivatoff.

Saznaj više klikom ovde.

4. Emma Ruth Rundle / 16. oktobar / Ljubljana

Emma Ruth Rundle je američka kantautorka, gitaristkinja i vizualna umetnica. Nakon
nezaustavljivog početka muzičke karijere s bendom The Nocturnes (“Wellington EP” (2008.) i dva studijska albuma “A Year of Spring”; (2009.) i “Aokigahara”; (2011.), Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavi post-rock tria Marriages (predgrupa Wovenhandu u Rijeci 2014.) Vredi naravno spomenuti i odličnu saradnju s Bryant Clifford Meyerom iz nikad prežaljenih Isis u bendu Red Sparowes.

Njena solo karijera započela je albumom “Electric Guitar: One”; (2011.) koji je nastao doslovno za šest dana tokom turneje s Red Sparowes. Emma ubrzo prelazi pod okrilje etikete Sargent House koja potpisuje izdanja muzičara poput Chelsea Wolfe, Earth, Boris, And So I Watch You From Afar, Wovenhand; i nedugo zatim objavljuje drugi solo album “Some Heavy Ocean”; (2014.) Upavo je s tim albumom krenula u potpuno novom smeru eksperimentisajući s melanholičnim melodijama dark folka, dronea i atmosferičnog vokala. A već sledeći, “Marked for Death”; iz 2016. pokazuje snagu vokala i mračnu stranu njenog duha.

Saznaj više klikom ovde.

3. Duško Gojković / 7. oktobar / Beograd

Duško Gojković, džez trubač, aranžer i kompozitor, tokom bogate karijere stekao je istinsku prepoznatljivost na svetskoj džez sceni. Posle studija na Muzičkoj akademiji u Beogradu karijeru nastavlja sa najčuvenijim džez umetnicima svih epoha i nacija, izgrađujući sebe i svoj zvuk do svetske prepoznatljivosti na preko 30 albuma.
Scenu Kombank dvorane Duško Gojković će deliti sa kolegom Stjepkom Gutom, našim takođe čuvenim trubačem, koji će predvoditi Big bend RTS-a.

Saznaj više klikom ovde.

Föllakzoid

2. Follakzoid / 12. oktobar / Beograd

Psihodelični čileanski trio FÖLLAKZOID pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Svoj premijerni koncert u Srbiji, održaće u subotu, 12. oktobra 2019. godine u klubu Elektropionir u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke, Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran sa početkom u 21 čas.

Saznaj više klikom ovde.

1. Zoster / 18. i 19. oktobar / Novi Sad i Beograd

“Zanimljivo je na koji način Zoster uspeva da potpuno dopre do zdrave i prave publike, što se dalo videti na ovom koncertu. Nije bilo onih koji su mrzovoljno stajali, već su svi oduševljeni time što konačno gledaju ovaj bend, potpuno iskoristili vreme i ono malo prostora što im je dato, jer kako kaže sledeća pesma njihov je prostor, a tvoje je vreme. “Sve u svoje vreme” se pokazala kao veoma zabavna pesma za igru, a svi su mahnito pratili njen gotovo rejverski tempo i gruv.”

Napisao je Mladen Milošević u reportaži “Nula pretencioznosti, a tona iskrenosti” iz SubBeernog centra pre nešto više od godinu dana, a sada se Zoster ponovo vraćaju u Srbiju i to za dva koncerta.

Novi Sad – saznaj više klikom ovde.
Beograd – saznaj više klikom ovde.