-

Balkanrock preporuka: Novi Sad’s Not Dead

Balkanrock Preporuka maj kraj josipa lisac sting darkwood dub

U periodu od 25. do 2. juna nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 50 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. Bella Technika / 25. maj / Beograd

Posle višedecenijske saradnje u okviru grupe Darkwood Dub, Bojan Drobac Bambi i Milorad Ristić Miki su osnovali Bellu Techniku. Kada se kao vokal priključila Katarina Jovanović, sopran, istinska zvezda evropskih operskih scena, luda i potpuno nova i originalna muzička avantura je mogla da počne! 13. marta objavili su svoj prvi album “Section”, po novinarima, verovatno najbolji regionalni album klupske muzike. Bella Technika održaće svoj premijerni beogradski i regionalni nastup upravo na Mikser festivalu, na Dan mladosti, 25. maja.

Saznaj više klikom ovde.

4. King Dude / 30. maj / Zagreb

U četvrtak 30. maja, u Zagreb se vraća King Dude – plavooki vrag atmosferičnog glasa s’ akustičnom gitarom, odeven kao Johnny Cash… Kao da je pretekao Roberta Johnsona na raskršću. Osiguraj svoju kartu na vreme za ovo mračno čudo.

Saznaj više klikom ovde.

Josipa Lisac Srpsko narodno pozorište Novi Sad

3. Josipa Lisac / 31. maj / Niš

Posle više od 10 godina, najveća muzička diva sa prostora bivše Jugoslavije nastupa u Nišu. Nemerljivim talentom, pojavom, eksperimentisanjem i dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova Josipa Lisac je sinonim svih vrednosti kojima PozitivNI festival teži već petu godinu.

Hitovi “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Živim po svome”, “Danas sam luda” obeležili su skoro 50 godina njene solo karijere, a sada imate priliku da ih čujete uživo!

Saznajte više klikom ovde.

2. Sting / 2. jun / Skoplje

Jedan od najpopularnijih svetskih muzičara, Sting, ponovo dolazi u Skoplje gde će 2. juna 2019. godine nastupiti u nacionalnoj areni Filip II okviru My Songs turneje. Turneja je zamišljena kao svojevrstan best of performans, gde će se Sting fokusirati na njegove najbolje pesme kako iz perioda dok je bio član grupe The Police, tako i iz njegove solo karijere.

„Englishman in New York“, „Fields of gold“, „Shape of my heart“, „Every breath you take“, „Roxanne“, „Message in a bottle“, samo su neke od pesama koje će publika moći da čuje te junske večeri.

Saznaj više klikom ovde.

1. To Be Punk vol. 12 / 31. maj / Novi Sad

Studentski kulturni centar Novi Sad 12. godinu za redom organizuje To Be Punk.Festival., na kojem je do sada nastupilo preko 150 bendova iz zemlje, regiona i sveta.

I ove godine, festival će se održati u standardnom terminu, prvog vikenda juna (tačnije u petak 31.05. i subotu 01.06.2019). Praksu da se ne ponavljaju bendovi koji su već svirali na festivalu pokušaćemo da zadržimo i ove godine. Prvo potvrđeno ime, jedan od najvećih aktivnih svetskih punk bendova, jesu upravo Cock Sparrer.

Saznajte više klikom ovde.