-

NaslovnaVestiNajave koncerataBalkanrock preporuka: Narednih 10 dana uživaćete u dobrim koncertima!

Balkanrock preporuka: Narednih 10 dana uživaćete u dobrim koncertima!

Balkanrock Preporuka maj

U periodu od 10. do 20. maja nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 50 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. The Underground Youth / 12. maj / Zagreb

The Underground Youth je poznat po velikom broju turneja i koncerata širom sveta gde sa svakim novim nastupom stvore svojevrsni kult. Njihov specifični zvuk evoluirao je od mračne psihodelije i bluza do današnjeg post-punka. Do sada su objavili osam albuma i tri EP-a, a krajem marta izašao im njihov deveti album „Montage Images Of Lust & Fear“ kojeg će ovom prilikom promovisati u Močvari. Stari znanci stižu u nedelju, 12. maja po četvrti put u Močvaru!

Saznajte više klikom ovde.

Nick Garrie

4. Nick Garrie / 19. i 20. maj / Beograd i Novi Sad

Krajem šezdesetih godina prošlog veka, dok je još bio u svojim tinejdžerskim godinama, Nik Geri (Nick Garrie) je snimio album koji se smatra jednim od klasika te decenije „The Nightmare of J.B. Stanislas“. Činjenica da nije široko prihvaćen kao jedan od najznačajnijih albuma u toj eri nikako nije do kvaliteta već je po sredi niz nesrećnih događaja. Ploča je prepuna inteligentnih, romantičnih i melodičnih pesama baroknog popa sa ubitačnih žičanim i duvačkim aranžmanima. Svoj premijerni nastup Novom Sadu u ponedeljak, 20. maja 2019. godine u klubu Firchie Think Tank Studio u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 21 čas. Dan ranije, nastup u Beogradu održaće se u klubu Sprat.

Novi sad – Saznajte više klikom ovde.
Beograd – Saznajte više klikom ovde.

3. Methadone Skies / 16. i 18. maj / Beograd i Novi Sad

Methadone Skies je nezavisni, psihodelični rok bend iz Temišvara. Bend je aktivan od 2009. godine i od tada je objavio 3 LP albuma i jedan EP. Ove godine obelažavaju 10 godina postojanja, a najbolji način da se to proslavi jesu svirke i nova muzika. Prema tome, bend u maju objavljuje novi album pod nazivom “Different Layers of Fear“. Pesme ovog albuma predstavljaju sve što Methadone Skies jeste bez gubitka svog identiteta. Nastupiće 16. maja u Novom Sadu u CK13 i 18. maja u beogradskom Elektropioniru.

Novi Sad – Saznajte više klikom ovde.
Beograd – Saznajte više klikom ovde.

Morcheeba Arsenal Fest Kragujevac

2. Morcheeba / 17. maj / Zagreb

Poznati britanski pop bend Morcheeba, vraća se pred zagrebačku publiku i to na besplatan koncert koji poklanja Zagreb Beer Fest 17. maja ove godine! U sklopu turneje kojom promovišu album “Blaze Away” Morcheeba je proputovala čitav svet, a napokon stižu i u Zagreb. Kako su već prošle godine istaknuli, na sceni su već 20 godina, a uvek pronalaze fanove u svim krajevima sveta.

Saznajte više klikom ovde.

Seine

1. Seine / 17. maj / Beograd

Dolaze nam Seine! Ovog puta kao dvojac, sa više elektorinke u zvuku nego ikad i sa novim albumom! Za one koji nisu upućeni:

Seine je desetogodišnji kantautorski projekat Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey & The Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobeđuje na najvećem regionalnom takmičenju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na evropsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…).

Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau,Bubblegum…), a u septembru izlazi njihov prvi album “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Novi album najavljen je za početak maja 2019. godine.

Saznajte više klikom ovde.