-

NaslovnaVestiNajave koncerataBalkanrock preporuka - Leto stiže!

Balkanrock preporuka – Leto stiže!

Balkanrock preporuka koncerti region beograd hladno pivo arsenal foo fighters slike galerija buč kesidi black lips karte cena ulaznice canibal corpse

U periodu od 11. do 22. juna nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 40 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

Cannibal Corpse galerija slika

5. Cannibal Corpse / 11. i 20. jun / Novi Sad i Zagreb

Ako postoji bend o kome nije potrebno pisati posebne najave, onda su to sigurno Cannibal Corpse. Začetnici brutal death metal pravca, bend koji nikada nije skrenuo sa svog zacrtanog puta, bend koji nikada nije poklekao pred bezbrojnim cenzurama i zabranama. Ovog meseca dolaze u Novi Sad (11. jun) i Zagreb (20. jun).

Novi Sad – Saznaj više klikom ovde.
Zagreb – Saznaj više klikom ovde.

foo fighters balkanrock region koncert karte cena ulaznice

4. Foo Fighters / 18. i 19. jun / Pula

Ulaznice za premijerno gostovanje američkih rock legendi, Foo Fighters, 19. juna u pulskoj Areni, rasprodane su za manje od 2 minuta od trenutka puštanja u prodaju. Oduševljeni neverovatnim interesom bend i menadžment nekoliko su dana radili na rasporedu ne bi li uspeli domaćim fanovima ponuditi dodatan koncert koji će se dogoditi dan ranije 18. juna.

Saznajte više klikom ovde.

The black lips

3. The Black Lips / 12. i 13. jun / Zagreb i Beograd

Black Lips su savremeni “kraljevi” psihodeličnog underground garage rokenrola. Osnovani su 1999, počeli su da sviraju kada su imali po 15 godina, a do danas su nastupali po celom svetu i, nekako usput, postali alternativne legende. Tokom karijere objavili su osam studijskih albuma, desetinu 7″ singlova, split EP-eva, nekoliko DVD izdanja i tri albuma uživo. Poslednji studijski album objavljen je 2017. godine, “Satan’s Graffiti or God’s Art?” (Vice records) nastao u saradnji sa producentom Šonom Lenonom i uz gostovanje Joko Ono. Na prethodnim albumima, pored ostalih, sarađivali su sa tako slavnim gostima kao što su producent Mark Ronson i Patrik Kerni (The Black Keys).

Zagreb – Saznajte više klikom ovde.
Beograd – Saznajte više klikom ovde.

Mile Kekin Dom omladine Beograd

2. Arsenal Fest 09 / 19. – 22. jun / Kragujevac

Na devetom Arsenal Festu će od 19. do 22. juna kao i svake godne nastupiti veliki broj svetskih i regionalnih imena na dobro poznatoj lokaciji – Knežev Arsenal u Kragujevcu. Ne, oči vas ne varaju, dobro ste pročitali. Arsenal će za razliku od prethodnih godina trajati dan duže, odnosno četiri dana. Balkanrock vam ovog puta predstavlja pet, što domaćih što stranih izvođača, koje nikako ne bi smeli da propustite.

Saznajte više klikom ovde.

1. Plejboj i Buč Kesidi / 15. jun / Beograd

Plejboj važi za jedan od najboljih live bendova u regionu, retko održava koncerte. To čine isključivo eksluzivno na lokacijama i mestima gde publika želi nešto novo, posebno i drugačije, a pre svega vrhunsku rock & funk živu svirku!

Njima će se 15. juna pridružiti i Buč Kesidi, bend koji je vlasnik dva možda i najzaraznija hita: ,,Nema ljubavi u klubu” i ,,Đuskanje ne pomaže”… To je možda trenutno i dovoljno pomenuti – sve ostalo je čista energija koju nesebično dele na svirkama uživo!

Saznaj više klikom ovde.