-

Balkanrock preporuka – Leto i dalje prži!

balkanrock preporuka deerhunter autopark apocaliptica uličnih svirača gradić fest

U periodu od 14. do 30. avgusta nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 40 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. Deerhunter / 22. avgust / Ljubljana

Američki indi-rok bend Deerhunter nastupa 22. avgusta u Ljubljani. Početkom godine objavili su studijski album „Why Hasn’t Everything Already Disappeared“. Zvuk novog Deerhunter albuma ne pripada ovom vremenu budući da se mahom oslanja na muziku s kraja sedamdesetih godina prošlog veka, ali ovog puta sa malo drugačijim pristupom nego što su to ranije radili. Sam proces snimanja su opisali kao eksperimentisanje s mikrofonima i analognom tehnologijom bez postprodukcije koja će učiniti da snimci zvuče retro.

Saznajte više klikom ovde.

4. Festival uličnih svirača / 29. – 31. avgust / Novi Sad

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan 19. put, od 29 – 31. avgusta, na već dobro poznatoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festivala Gradić će ponovo postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.

Saznajte više klikom ovde.

Apocalyptica wallapaper photo concert belgrade

3. Apocalyptica + Simfonijski orkestar RTS-a / 30. avgust / Beograd

Ovogodišnja, četvrta po redu Noć muzike održaće se 30. avgusta na Ušću gde će svim Beograđanima i posetiocima glavnog grada pružiti nezaboravno veče uz muziku Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, kao i globalnog muzičkog fenomena, Apokaliptike. Noć muzike se ove godine održava kao deo Cloud festivalske platforme, u okviru koje će, takođe na Ušću, biti održani i festivali Belgrade Beer Fest i Belgrade Music Week.

Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće Noć muzike programom “Top klasika” sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa.

Saznaj više klikom ovde.

Nipplepeople Dom omladine Beograd

2. Zdravo Mladi 9 / 31. avgust / Skoplje

Na devetom izdanju festivala Zdravo Mladi, koji će se održati 31. avgusta, kao glavni hedlajner najavljen je engleski elektro sastav Fujiya & Miyagi. Sam događaj biće upriličen u Skoplju, u Omladinskom kulturnom centru. Pored hedlajnera nastupaju i Nipplepeople, Svemirko, Operators, Dillon, Mueran Humanos…

Johnny Marr Lauba Zagreb

1. Belgrade Beer Fest /14. – 18. avgust / Beograd

Belgrade Beer Fest, najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, koja se održava od 14. do 18. avgusta, će zabeležiti rekord – za pet dana će na četiri bine na Ušću biti održano više od 120 besplatnih koncerata.

Muzički program na Beer Festu će se po prvi put održavati uporedo na četiri bine – Main stage, Alternative Stage, Groove stage i Bunt stage. Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Main stage-u, a ovogodišnji festival će otvoriti muzički spektakl “Rok opera“. Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Po prvi put u Srbiji, će svirati kultni gitarista grupe The Smiths, Johnny Marr, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove Smitsa. Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici domaćih bendova – Artan Lili, Majke Kanda, Kodža i Nebojša.

Saznajte više klikom ovde.