-

NaslovnaIzdvajamoBalkanrock preporuka: Legendarni stoner bend stiže u region

Balkanrock preporuka: Legendarni stoner bend stiže u region

Balkanrock preporuka električni orgazam brkovi sleep

U periodu od 7. do 21. aprila nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 50 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. Manu Katché & Matija Dedić / 14. april / Beograd

Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer Manu Katche.
Karijeru je započeo kao bubnjar Petera Gabriela, nastavio sa Tracy Chapman, Joni Mitchell, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Gibonnijem 2001. godine. Ovog aprila imaćete priliku da ga čujete u potpuno drugačijem izdanju rame uz rame sa jednim od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista Matija Dedić.

Saznajte više klikom ovde.

sleep

4. Sleep / 18. april / Ljubljana

Bogovi stonera stižu u Ljubljanu. Vrhovni sveštenici teških rifova i masnog gruva. Autori nekih od najuticajnijih albuma u istoriji metala. Bend, u koji smo bili sigurni da će nakon kraja milenijuma, ostaviti samo izvanredno nasleđe, a onda, kao munja, pogoditi s novim albumom, jednim od najboljih izdanja 2018. Da, dolazi Sleep.

Saznajte više klikom ovde.

Brkovi Banovina Niš

3. Brkovi / 20. april / Novi Sad

Zagrebački bend, Brkovi, će posle dužeg vremena održati samostalni nastup u Novom Sadu. Koncert će se održati u subotu 20. aprila u Hali 6 Novosadskog sajma. Zagrepčani su do sada imali nekoliko nezaboravnih nastupa u Novom Sadu, od kojih su oni poslednjih godina bili rasprodati danima pre održavanja. Atmofera na koncertima je bila euforična, te se “brkati mladići” sada sa posebnim nestrpljenjem vraćaju u grad u kojem ih publika svojom podrškom motiviše da daju najbolje od sebe.

Sanajte više klikom ovde.

Električni orgazam Feedback Niš

2. Električni orgazam / 19 – 20. april / Novi Sad – Beograd

Kultna beogradska rok grupa Električni orgazam stiže u Novi Sad odnosno u Beograd u okviru velike turneje na kojoj promoviše svoj dvanaesti studijski album, pod nazivom “Gde smo sad?”. Novosadska promocija albuma je zakazana za petak, 19.april, od 22 sata, i biće održana u klubu Firchie Studio. Što se Beograda tiče, koncert je dan kasnije u Domu omladine Beograda sa početkom od 21h.

Saznajte više klikom ovde.

The Stone EXIT festival Novi Sad

1. Festival srpskog podzemlja / 12. i 13. april / Novi Sad

Kao i prethodnih godina, organizatori Festivala srpskog podzemlja u etapama su objavljivali imena muzičkih učesnika koji će nastupati, a sada je izašla i poslednja lista bendova.

Saznajte više klikom ovde.